Razkrivamo: 6 najpogostejših moških laži

Neka ameriška študija kaže, da se moški med spoznavanjem z žensko v desetih minutah trikrat zlažejo, pri čemer jim gre v zagovor reči, da študija tudi sicer izhaja iz dejstva, da se vsi zlažemo najmanj 200-krat na dan.

Razkrivamo: 6 najpogostejših moških laži (foto: Profimedia) Profimedia
11. 7. 2016

A če lažemo vsi, dejstvo ostaja, da se močnejši spol širokousti drugače. Moški največkrat lažejo o sebi: hvalijo se in pretiravajo, kadar gre za zmogljivosti in znanja.

Ženske lažejo, da bi dale dober občutek svojemu sogovorniku: "Ne, nič se nisi zredila. Super ti paše." Tako postanejo šarmantne lažnivke in dobrodošle sogovornice.

V nadaljevanju ti predstavljamo šest najpogostejših moških laži in kako jih moški pojasnjujejo.

  • Prva laž: "Ne, nič nisem ljubosumen."

Kaj misli?

Miha (32) pravi: "Moja prijateljica stalno govori o svojem kolegu. V meni kar vre, vendar ji tega nočem pokazati, ker bi lahko to uporabila proti meni!"

Kaj storiti?

Mihov strah, ki povzroči, da se postavi v nekoliko bolj obrambni položaj, ima dobro plat: svoje partnerice ne jemlje kot nekaj samoumevnega.

  • Druga laž: "Čudovito ti pristaja."

Kaj misli?

Franci (43) se spominja: "S fanti sem bil dogovorjen za nogomet in žena me je pred tem vlekla iz ene trgovine v drugo. Najprej sem hotel čim prej končati – potem pa je bila tako privlačna v tisti obleki, da sem odpovedal udeležbo na tekmi!"

Kaj storiti?

Frančeva žena je imela srečo! Po njegovih neposrednih odzivih in pogledih boste zelo natančno videli, če mu je všeč, kar vidi. Če pa bi radi preizkusili več novih hlač, našli ustrezno obleko za na poroko ali se pogovorili o barvah, s seboj raje vzemite prijateljico!

  • Tretja laž: "Tudi jaz te (ljubim)."

Kaj misli?

Lojze (51) je bil prestrašen, ko mu je 'nova prijateljica' po samo nekaj dneh zveze priznala svojo ljubezen. In je še sam izrekel stavek, čeprav ga ni mislil.

Kaj storiti?

Lojze se je odzval kot veliko moških: skrajšana replika – pogosto brez omembe ljubezni – jim pride lažje z jezika kot: "Jaz pa tebe ne ljubim". Pri daljših zvezah zadostuje le temeljit pogled v oči.

  • Četrta laž: "Samo eno pivo sem popil."

Kaj misli?

Nik (29) se jezi: "Vsakič, ko se dobim s prijatelji, me Sara kliče že po 30 minutah. Običajno je takrat za nami že druga runda. Če bi to vedela, bi bila le besna. Zato ji malo prikrijem in upam, da ne opazi."

Kaj storiti?

Sara bi morala Niku pustiti zabavo. Malce svobode dobro dene vsakemu partnerskemu odnosu. Če meni, da partnerju na splošno ne more zaupati, se mora vprašati, ali bo zveza sploh obstala.

  • Peta laž: "Jaz to znam."

Kaj misli?

Simon (48) prizna: "Rad imam občudujoče poglede prijateljice, ko en dva tri sestavim regal. Pri omari mi je nedavno malce spodletelo!"

Kaj storiti?

Sprosti se. To velja tako za Simonovo kot vse njihove prijateljice! Enkrat je že naredil vtis nanjo – in gotovo ga bo spet. In nič ni narobe, če mu kdaj spodleti.

  • Šesta laž: "Te pokličem."

Kaj misli?

Kristijan (37) prizna: "Pogosto sem ženskam rekel, da jih bom poklical, a jih potem nisem. Nočem videti žalostnih oči, ko ne bom rekel tistega, kar bi rade slišale. Zato sem kdaj pa kdaj zvezo tudi že končal s SMS-sporočilom ..."

Kaj storiti?

Drage ženske! Naslednjič pazite na govorico telesa. Če je njegovo telo nekoliko odmaknjeno od tebe, ali ni videti, kot da bi bežal? To je že znak, da boš zaman čakale na zvonjenje telefona.

Preberi še: 10 znakov, da ni pravi zate ali pa Kako lahko en stavek, ki vsebuje neresnico, razdre trden odnos

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri