Rada spiješ kakšen kozarec piva? Poglej, KOMU se lahko zahvališ za to!

Rada spiješ kakšen kozarec piva? Poglej, KOMU se lahko zahvališ za to! (foto: Facebook/Friends) Facebook/Friends
6. 4. 2018

Preden začneš z branjem članka, pokliči k sebi ljubitelja piva: svojega dragega, brata, očeta, dedka, prijatelja, katerokoli moško osebo, ki jo imaš v tem trenutku v bližini.

Si? Okej, zdaj pa mu ukaži, naj te močno, močno objame! Zakaj?

Ker za to, da lahko danes moški po vsem svetu uživajo v (verjetno) svoji najljubši prostočasni pijači, se lahko zahvalijo ŽENSKAM.

Moški so namreč vedno bili prepričani, da so oni "veleumi", ki se skrivajo za pivom. A študije razkrivajo, da so dejansko ženske tiste, ki so ga odkrile.

Avtorica Jane Peyton je pri pregledu 7.000-letne zgodovine pivovarstva leta 2010 namreč odkrila, da so bile ženske prve pivovarke.

Pivovarstvo je bilo sprva ženska domena, saj se je smatralo kot del kuhanja.

Šele takrat, ko se je ta dejavnost preselila v tovarne, je to postalo moška domena, saj naj ne bi ženske imele tam kaj početi.

In čeprav je večina "pivskega" oglaševanja osredotočena na moške, študije kažejo, da so dejansko ženske tiste, ki imajo pivo raje.

V študiji leta 2014 je 51 % moških označilo pivo kot najljubšo alkoholno kategorijo, kar je 3 % manj v primerjavi z letom prej.

Kakorkoli, ženske so pokazale večje zanimanje: 39 % žensk bo bolj verjetno za pijačo izbralo pivo ter preizkusilo več različnih okusov in znamk (v primerjavi z 31 % moških).

Tako, da ja ... Ne samo, da s(m)o ženske izumile pivo, ampak ga tudi bolje cenimo! ;)

Oglej si še celotni video:

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: TO knjigo mora imeti vsaka sodobna ženska!

Priporočamo tudi: TA trik za utrujene oči je veliko boljši od korektorja!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri