Pusti me, prosim!

Ona bi rekla, da nisem imel jajc, da bi jo zapustil. Jaz bi temu rekel diplomatsko in načrtovano pretrganje dogovora.

28. 9. 2006

Tako ženske kot tudi moški se v nedelujočih razmerjih včasih pretežko odločimo za izhod. Ker je pač preveč naporno, da bi se soočali z razdorom razmerja, in zato eni ali drugi vztrajamo v zvezi in prestavljamo tisti dan, ko bi ji povedali, da to pač ne bo šlo. Že pred časom mi je bilo zato zaupano, da se je najlažje spremeniti in dekle pripraviti, da te zapusti sama.

Ker imam rahel občutek krivde zaradi nekajkratne zlorabe tega sistema, ti tokrat namigujem, katere spremembe naj bi ti povedale, da je njemu dovolj.

Težave in slaba volja

Prvi in najbolj očiten znak so težave glede zmenkov. Recimo, da sem se z dekletom dogovoril ob dveh popoldne za kosilo, ob dvanajstih pa ji bom poslal sporočilo, da se je žal sestanek (tega seveda ni) zavlekel in da bo kosilo treba prestaviti. Vsak njen namig, da bi določila nov dan in uro za večerjo/kino/sprehod, se spremeni v: “Ne vem točno, zagotovo bova to izvedla v kratkem.”

Ta postopek je v sistemu oddaljevanja od dekleta najbolj priljubljen, preprosto zato, ker sčasoma postane nesramen in izkazuje nespoštljiv odnos do drugega. Drugi, v Sloveniji zelo priljubljeni način pa je umetno ustvarjanje slabe volje. Tu lahko nastopi težava, ker je slaba volja v Sloveniji obenem tudi priljubljena metoda usmerjanja pozornosti nase, tako da je to zelo dvoumen kazalec. Preveri, kaj ti želi v resnici povedati, preden izbruhneš, da Cosmo namiguje na ločitev. Čeprav verjetno tako ali tako nočeš živeti z neko cmeravo limono, ne glede na njegov motiv.

Poslednji žeblji v krsti

Moški vemo, da ženske ljubite male pozornosti. In tudi vemo, da vas zmoti, da so vam te pozornosti odvzete. Naj bo le pomoč pri nošenju težkih vrečk ali spremstvo do doma, a ko bo pozabil še na tvoj rojstni dan, ne razmišljaj preveč. Raje se vprašaj, kolikokrat v zadnjem mesecu ti je raje poklical taksi, kot pa te odpeljal sam in te ‘pozabil’ poklicati na neodgovorjeni klic.

Z roko v roki se zgornji trik nanaša tudi na naslednji korak: večno nestrinjanje. To je največkrat udarec, pri katerem ona izbruhne s tistim zmedenim stavkom: “Kaj se z nama dogaja,” ali, če je ravno gledala maraton filmov Meg Ryan: “Me imaš ti sploh še kaj rad?” Redno nestrinjanje o prav vsaki malenkosti, od tega, katero filmsko predstavo bosta obiskala (ti bi tisto ob osmih, on bi raje ob četrt čez sedem), do tega, v katero restavracijo bi šla na večerjo, je drzen način, prek katerega poskušamo postati nadležni do točke tvojega izbruha.

Finale

Vrhunec in večni razdiralec zvez pa je stavek, ki ga marsikatera ženska težko prenese stoje. Je kot udarec v pleksus, oster, nesramen in vedno sproži vidno neodobravanje. To je seveda: “Jaz ne verjamem v poroko.” Čeprav v resnici ne govorita o konkretni poroki, pa bistvo tega izraza skriva točno tisto, kar dekletu želimo povedati v resnici – to pa je, da ne pričakujemo in obenem nismo pripravljeni na kakršno koli resno prihodnost. Vsaj ne s tisto revico, ki sliši ta stavek.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri