Punca sovraži prijatelja

Nerodna reč, če tvoje dekle nikakor ne sprejme tvojega najboljšega prijatelja!

11. 12. 2008

Situacija: Tvoj dolgoletni prijatelj in dekle si nista simpatična in nič ne kaže na to, da bi se v prihodnje spoprijateljila. Ko ste skupaj na pijači, nenehno zbadata drug drugega in žaljivke postajajo vse hujše … Kaj storiti?

Ali-ali

Dobro premisli, če je vredno ogroziti dolgoletno prijateljstvo zaradi muhastega obnašanja novega dekleta … Vprašaj pa se tudi, ali ima morda tvoja srčna izbranka glede mnenja o ne ravno bleščečem prijatelju prav!

Razčisti zadevo

Če misliš, da je tvoj prijatelj res super fant in ne vidiš razloga, zakaj ga tako sovraži, jo enostavno vprašaj, kaj jo moti.

1. Grebatorstvo za tvojo pozornost

Zagata: Morda se dekle do prijatelja obnaša grdo zaradi ljubosumja. Če je to vzrok, ti bo zagotovo očitala, da prijatelju posvečaš več pozornosti kot njej.

Kako ravnati: Razloži ji, da jo zelo ljubiš, a hkrati pojasni, da ima tudi prijatelj posebno mesto v tvojem življenju in da bo to morala razumeti in sprejeti.

2. Krivda pade na prijatelja

Zagata: Morda se dekle v njegovi družbi ne počuti dobro zaradi zbadljivk, katerih pobudnik je ravno tvoj prijatelj.

Kako ravnati: Če dekle vsakič, ko je v družbi tvojih prijateljev, sliši kakšno zbadljivko na svoj račun, je jasno, da ji ni prijetno. Tudi tebi ne bi bilo, če bi se nate spravil trop njenih prijateljic, kajne? Torej ukrepaj pri prijatelju in mu zabičaj, da se do nje obnaša tako, kot se spodobi.

3. Muha muhica

Zagata: Morda pa tiči vzrok za njeno nemogoče obnašanje le v muhavosti, ker ji je tvoj prijatelj enostavno antipatičen.

Kako ravnati: Dobro premisli, če je takšna punca vredna tvoje ljubezni. Če zaradi svojih muh že na začetku razmerja ne sprejme prijatelja, obstaja verjetnost, da bo zavračala tudi družbo drugih ljudi, ki so ti v življenju pri srcu.

Rešitve iz zagate

Kakorkoli, zadevo lahko rešiš tudi na nekaj povsem preprostih načinov ali s kombinacijo le-teh:

Možnost št. 1: Brez nje

'Spornega' prijatelja ji nikoli ne pripelji domov, ampak se z njim vedno dobi brez nje v lokalu ali pri njemu doma.

Možnost št. 2: Vsak s svojimi

Z dekletom se dogovorita, da bosta večer preživela vsak s svojo družbo – ti s svojimi kolegi, ona pa med prijateljicami.

Možnost št. 3: Kompromis

V družbo svojih prijateljev jo pripelji le občasno, pa še takrat se lahko dogovorita za neverbalni znak, ob katerem bo samo vama jasno, da je napočil čas za umik v vajino varno gnezdece.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri