Princeskina porednost

Ženske vendarle na glas govorijo o seksu. In moški lahko le uživamo.

30. 11. 2006

Kakšnih pet let nazaj sem se videval s Tanjo, simpatično rjavolasko, ki me je preverjala dober mesec in pol, preden mi je dovolila dostop do svoje postelje. Po malce razvlečeni predigri mi je namignila, da so kondomi v predalu ob postelji.

Stegnil sem se čez in očitno odprl napačen predal, ker sem odkril kopico spodnjega perila in čisto zadaj za vsem tem zatlačen mogočen, gumijast dildo. Tanja je odrevenela.

Dobri stari časi

Pač, pet let nazaj takšne zadeve še zdaleč niso bile na očeh javnosti. Tudi tiste javnosti ne, ki je po možnosti priromala v spalnico. Vibratorji in dildoti so bili skriti tam nekje ob ženskih dnevnikih in albumu vseh bivših tipov. V trenutku odkritja sem naredil tisto, kar bi pač naredil vsak najstniški kreten: pomahal sem z zadevo po zraku in se režal kot bebec.

Ubogemu dekletu se je na obrazu zamenjalo šest odtenkov rdeče, preden mi je nadomestek iztrgala iz rok, ga zalučala v predal in odvihrala v kopalnico. Tisti večer nisva seksala.

Prava revolucija

Ta zgodba se mi je prebudila iz spomina, ko sem pred nedavnim ujel tri prijateljice v zanimivem pogovoru. Sobotna predžurerska pijača je postala šolski primer neverjetnega razvoja ženske seksualne svobode; tri gajstne dekline, sicer resne ženske v poznih dvajsetih, so glasno debatirale o seksualnih stilih.

Osrednja tema je bila oralna obdelava in po glasni izmenjavi tehnik s prikritimi demonstracijami je bila najbolj izkuš ena nekakšna zmagovalka. Zdi se, kot da je nenadna revolucija ženske tudi na področju seksualne porednosti postavila ob bok moškim in jih naredila pogumne v tem, da želijo biti seksi in izkoriščati svojo privlačnost na malce bolj perverzne načine. Še več, zdi se, da so lahko ženske v tej pokvarjenosti še veliko bolj ustvarjalne kot dedci.

Poredne ženske

Konkretni primeri to le potrjujejo. Kdo mi je v zadnjem mesecu po elektronski pošti poslal največ porničev? Jasno, prijateljice. In to s službenih naslovov! Kdo je tako ravnodušen, da posname domači seks video in mu ta uide na internet? Severina, Ines, Paris Hilton, ženske torej, ki potem skomigajo, ker jim je pravzaprav popolnoma vseeno. Kdo navija za seks v resničnostnih šovih?

Spet ženske. Vibratorji, kakršnega je Tanja pred petimi leti skrivala, so danes priromali v torbice, predstavljeni pa so tudi v ženskih revijah. In moški smo srečni. Ženske zdaj dajejo pobudo za seks, ne bojijo se eksperimentiranja, rade se počutijo seksi in še raje se pogovarjajo o umazanih stvareh.

Še celo na videz popolnoma nedolžna princeska mi je nedavno sredi mečkanja predložila lisice iz pliša in lubrikant. “Saj veš, če zapaše še kaj drugega,” je namignila, nakar se mi je približala, da mi podrobneje razloži, kaj je mislila. In nič ni lepšega, kot dekle, ki se vzburja s tem, ko ti šepeta nečednosti v uho.

Darjo Hrib