Preteklost ni ovira

Verjetno se sprašuješ, ali si ženska upa v svoj objem sprejeti moškega z bogato ljubezensko preteklostjo ...

13. 9. 2010

Vedi, da soočenje z burno ljubezensko preteklostjo novega partnerja za žensko ni lahka naloga, a ji ne preostane drugega, kot da jo sprejme in se iz nje poskuša čim več naučiti.

Kako jo lahko prepričaš?

Daj ji vedeti, da bo ravno z iskrenim pogovorom spoznala tebe in lastnosti, zaradi katerih ti pretekle zveze niso uspele. A preden se spustiš v iskren pogovor, vprašanje še zate: Si pripravljen lastne napake iz preteklosti analizirati in jih obrniti v prid vajinemu zdajšnjemu razmerju?

Bi se sploh pogovarjala o preteklosti?

Seveda je od tebe odvisno, koliko in kaj si ji pripravljen zaupati. Nekateri strokovnjaki zagovarjajo, da je bolje molčati in preteklost pustiti zadaj, spet drugi pravijo, da se je treba s preteklostjo soočiti in se iz storjenih napak tudi kaj naučiti. Če si se pripravljen soočiti z lastnimi napakami in morda tudi strahovi, če si želiš osebne rasti, potem si pripravljen tudi na pogovor s svojo partnerico.

Kdaj je pravi čas?

Ko zveza postane resna oz. ko se odločita spregovoriti o skupni prihodnosti, je čas za iskren pogovor o vajini preteklosti. Da, pogovoriti se morata tudi o njenih preteklih partnerjih, kar pomeni, da tudi tebe morda čaka kakšno presenečenje.

Kakšna vprašanja so primerna?

Če nameravata drug drugega spraševati, s koliko partnerji sta spala, se zavedajta, da vama slišana številka morda ne bo všeč. Zato pogovor usmerita v bolj pomembne teme - v naravo odnosa, ki sta ga imela z nekdanjim partnerjem - tako bosta izvedela veliko več pomembnih informacij za vajino skupno prihodnost.

Povprašajta drug drugega:

  • kaj se vama je v razmerju zdelo lepo,
  • kakšne so bile pomanjkljivosti razmerja,
  • kaj vaju je pri nekdanjem partnerju najbolj motilo,
  • zakaj in na kakšen način sta se s partnerjem razšla,
  • kdo je bil pobudnik razdora razmerja in
  • kakšen odnos imata danes, ko nista več skupaj.

Iz teh odgovorov bosta lahko hitro ugotovila, kakšen vzorec iz preteklih razmerij se ponavlja, in to naj bo iztočnica za nov začetek uspešne zveze.