Preseeenečenje?!

Verjetno prav tako rada obdaruješ, kot si rada obdarovana. A včasih je tako težko najti pravo darilo. Mu je res tako pomembno, da 'zadeneš žebljico', ali mu največ pomeni tvoja pozornost?

7. 12. 2010

Ni mu vseeno, kaj dobi

Borisa neprava darila spravijo v zadrego

Ste v svoj poštni nabiralnik že kdaj dobile narobe naslovljeno pismo? Če ste, poznate tisti občutek: “Kdo pa je to? In kaj dela pri meni?” Pa morda še občutek krivde: “Kaj če je notri kaj pomembnega? Zakaj mi je zdaj treba razmišljati še o tem?” Podobno se počutim jaz, ko dobim napačno darilo. Mislim, da to darilo sploh ni zame, užaljen sem, ker me sploh ne poznajo, bojim se, da bom nevljuden, če ne premorem vsaj enega kislega nasmeha in zahvale skozi zobe. To naj bil poseben trenutek zame in draga oseba. Kako je sploh prišlo do tega? Vem le, da ni kriv poštar, saj mi ga je tisti, ki ga je kupil, osebno izročil! Medtem ko prejemam tako darilo, mi gre skozi glavo: “Kako si mi lahko podarila TO!?? Mar me res vidiš takšnega?” Zato prosim, če me ne poznate dovolj, mi podarite kaj bolj neosebnega. Vesel bom že pozornosti.

Vsako darilo je pozornost

David obožuje prav vsa darila, ker izkazujejo pozornost

Obožujem darila! In povsem vseeno mi je, ali gre za majhno darilce, veliko darilo, nekaj, kar sem si že dolgo časa na skrivaj želel … vsa so zakon. Niti enkrat še nisem prejel darila, ki se ga ne bi na vso moč razveselil. Nekdo me je obdaril s stvarjo, ki jo je ocenil kot vredno podarjanja, in ničesar ne pričakuje v zameno! Kar naenkrat imaš nekaj, poleg tega pa še osebo, ki ti zraven 'priloži' lepe misli in želje. Kako naj ne bi bil vesel? No, v redu, morda sem pač človek, ki je zelo rad obdarovan. Včasih kar sam sebi kupim kinderjajce, čeprav je čokolada v njem zanič – ker je zraven še darilce! Celo ko mi prodajalka v trgovini ponudi nalepke zvestobe, me malce pogreje pri srcu. Pa kaj, če ne potrebujem seta novih brisač? Moja nečakinja si tiste nalepke rada nalepi na rokico.

Kako lahko punca pri darilu najbolj 'kiksne'?

  • “Z darilom nikoli ne more ‘kiksniti’, saj je prav vsako darilo lepa pozornost, tudi če je le roža.” – Žiga, 29
  • “Z lončkom. So popolnoma nekoristno darilo in imam jih že milijon, zato jih po navadi podarim kar naprej.” – Nejc, 26
  • “Z belimi nogavicami, saj jih ne nosim. Ali pa z nečim, kar že imam, npr. z brivskim aparatom ali s čim podobnim.” –  Rok, 29