Praznično dokazovanje

Prazniki niso čas sproščanja, ampak čas, ko ženske preizkusijo, kako zelo jih ljubi njihov izbranec.

29. 11. 2007

Novoletni prazniki imajo pri meni prav posebno sentimentalno mesto. Vedno me namreč spomnijo na nekaj let nazaj, ko me je takratno dekle naučilo, kako pomembni so prazniki v ženskem vesolju. Takrat sem namreč naredil kapitalno napako – ona mi je tiste praznike naštevala, kam vse gredo njene prijateljice s svojimi fanti, ko pa me je vprašala, kam greva midva, sem lagodno predlagal, da ostaneva doma.

Kdo se ima lepše?

Resnične erozije razmerja, ki ga je sprožil moj nevedni predlog, sem se zavedel šele nekaj mesecev pozneje, ko je dejstvo, da sva tiste praznike ostala doma (in se imela sicer čudovito), postalo vodilni argument v vseh prepirih.

Nekje globoko v njej je to namreč sprožilo vprašanje, če si sploh želim biti z njo. Dolgo nisem razumel, zakaj točno ženske vidite ljubezen v potovanjih v zadnjem hipu v hotel s tremi zvezdicami.Tam se potem en teden poskusaš izogniti vsem jedem, ki bi lahko povzročile drisko in ti uničile še tistih nekaj dni, ki jih zdaj pač moraš zapraviti za ogled kopice atrakcij, od katerih si na koncu itak vedno zapomniš le eno. Sprva sem mislil, da gre zgolj za nekakšno tekmovanje s prijateljicami, katera ima boljšega fanta – tista, ki jo je peljal na smučanje na Krvavec, ali tista, ki jo je peljal na žuranje v Barcelono. Pustimo ob strani dejstvo, da sta prva dva na Krvavcu cel teden seksala in smučišča nista videla niti od daleč, druga dva v Barceloni pa sta se ves teden prepirala in zadnji dan se je ona še poljubljala s postreščkom v njunem hotelu. Do takrat nisem vedel, da imajo hoteli s tremi zvezdicami tudi postreščke.

Potovanje kot test

Danes, ko sem starejši in pametnejši, vem, da tista potovanja niso bila namenjena tekmovanju s prijateljicami v tem, katera ima boljšega fanta, ampak v tem, katera je uspela ves teden prebiti s fantom, ne da bi njuna zveza eksploriala. To je bil pravi test. To je bil pravi razlog, zakaj sem pri takratnem dekletu še sredi poletja poslušal, kako nikamor nisva šla za novoletne praznike. Tista moja odločitev – pa čeprav je bila elegantna – ji je dala misliti, da si morda ne želim, ne upam ali pa ne predstavljam, da bi skupaj z njo lahko preživel cel teden daleč stran, kjer bi bila samo midva. Moški seveda na to gledamo bolj ekonomično in včasih kakšno nepotrebno potovanje raje zamenjamo za odmor na vikendu na Primorskem, kjer se prav tako sladko seksa in še letala za nazaj ne moreš zamuditi.

Kilometri ljubezni

Ljubezen, ki jo moški izkažemo dekletu, ni v tem, da jo peljemo tri tisoč kilometrov od doma, ampak v tem, da (sploh v času praznikov) ponudimo tisto, kar pomeni največ – čas, pozornost in bližino. Potovanja, ki se zgodijo, pa so bolj za popestritev kot pa za potrditev razmerja.

Vseeno danes k temu pristopam previdneje. Zato bom letošnje praznike najbrž preživel nekje daleč, po možnosti v hotelu brez postreščkov. Pa ne zato, ker bi ji želel s tem karkoli dokazati. Preprosto zato, ker verjamem, da bo uživala. In vsi moški vemo, da ni nič lepšega, kot je srečna ženska.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri