Pravi moški

Vedno pogosteje tarnate, da si želite pravega moškega, mi pa sploh ne vemo, kaj to pomeni.

V današnjih časih morava oba znati vse. (foto: www.shutterstock.com) www.shutterstock.com
14. 4. 2010

V času naših fotrov je bilo dokaj preprosto biti pravi moški. To je bilo obdobje, ko so bile spolne meje veliko bolj jasno začrtane. Vedelo se je, da mora iti moški v vojsko, v službo, zgraditi hišo ali kupiti stanovanje, zaploditi otroke, domov nositi plačo, ženska pa je skrbela za družino, tudi če je hodila v službo.

Pogovarjanje o čustvih in strahovih ni bilo popularno, še posebno ne pri moških. Moški je bil trden, molčeč, odločen, znal je popraviti stvari. To se je od njega pričakovalo in to ga je delalo pravega moškega. Merila za pravega moškega seveda postavljate ženske. Danes pa je naš največji problem, da sploh ne veste, kaj točno je za vas moški.

Zunanjost

Želite, da je moški urejen in negovan. Dobro. Mi vam hočemo ugajati, želimo vas privlačiti, kar je čisto normalno in zdravo. Kot posledico vaših želja pa dobimo moške, ki redno hodijo v solarij, saj bog ne daj, da bi bil sredi zime bolj bele polti, to je pa ja tako neseksi. Iz solarija takoj na depilacijo, ker je kosmato moško telo vse prevečkrat tarča ženskih neodobravajočih pogledov. Spomnite se na svoje reakcije na plaži, ko iz vode pride kakšna kosmata opica.

Oblačimo se po zadnji oprijeti modi, da se vidijo naše neuporabne, na fitnesu napihnjene mišice, ali pa še huje, neaktivne mastne obloge okoli naših trebuhov. Najbolj zanimive pa so mi moške torbice. Kako je prišlo do tega, da je za moške okej, če nosijo ženski modni dodatek št. 1, mi ni jasno. Najbrž naletijo na dober odziv pri ženskah.

Znanja

Mislim, da zna danes več moških skuhati dobro kosilo, kot pa recimo zamenjati odsluženo cev v kuhinji. Krivca za to sta dva. Ženske, ker ne znate več kuhati in smo se morali moški naučiti sami, če želimo jesti, in pa naši tako opevani fotri, ki nas tega niso naučili.

Potem pa je tu še napredek tehnike, ki je narejena tako, da sam ničesar več ne moreš popraviti ali sestaviti, ampak moraš za to nekoga plačati, kar je čisto v redu, ker po službi, v kateri smo skoraj do večera, res nimamo želje zapravljati časa za takšne stvari. Kar se tiče znanj, smo si danes enaki.

Odnos do ženske

Kakšen je pravi moški, pa se zares pokaže pri odnosu do ženske. Tu imamo danes težje delo kot naši očetje in dedje. Če je bilo včasih dovolj, da si jo oblekel v krilo in ji naredil kup otrok, da se je počutila ženstveno, moraš danes, ko ste nam v vsem enakovredne, narediti veliko več.

In tisti, ob katerem se počutite, da ste varne, sprejete, spoštovane, seksi, vas posluša ter se vam tudi sam brez sramu in strahu zaupa, je pravi moški, čeprav ni posolarjen in zdepiliran. In če je danes več brezdlakih rjavokožcev kot pravih moških, ste krive same, saj nas s svojim povpraševanjem oblikujete ve.

Kakšen je pravi moški?

“Jaz sem pravi moški. Malo bolj robat, ne poženščen, kar je najbolj pomembno v današnjih časih.” Matic, 22, študent

“Pravi moški je kavalir do žensk, mora pa se znati tudi lepo obleči in je prijazen.” Tadej, 18, dijak

“Vsak si po svoje predstavlja, kakšne naj bi bile osnovne značilnosti pravega moškega. Vsak moški zase ve, kaj je.” Grega, 22, študent

“Pravi moški je simpatičen, vedno je kavalir in predvsem zna sprejemati dobre odločitve.” Cosimo, 24, študent

“Pošten, ve, kaj hoče, ni poženščen, spoštljivo obravnava ženske. Včasih je bil npr. prototip Seana Conneryja v Bondu.” Pal, 23, študent


Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri