Pozor, Cosmo mister Matjaž ti lahko potrka na vrata

Pred kratkim je postal novi Cosmo mister, vendar Matjaž ni zgolj to. Študent ekonomije z rjavim pasom pri džudžicu, ki ti lahko potrka na vrata, če boš naročila dostavo pice, se neustrašno podaja v nove izzive.

Pozor, Cosmo mister Matjaž ti lahko potrka na vrata (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
10. 9. 2015

Kaj ti pomeni naziv Cosmo mister?

Pravzaprav mi sama lenta ne pomeni nič. Mi pa naziv priča o tem, da sem dosegel cilje, ki sem si jih zadal. Se pravi, da delam na sebi, da spoznam nove ljudi, da postanem malo bolj samozavesten. Mislim, da je ta naziv eno od potrdil, da mi je to uspelo.

Še vedno obstajajo predsodki glede izbora. Kako si se soočal s tem?

Pred tem tekmovanjem so mi veliko pomenila mnenja drugih ljudi. Tudi tistih, ki jih sploh ne poznam. Vedno sem bil zadržan, nisem se želel izpostavljati. Poskusil sem kljub vsem predsodkom drugih in na moje presenečenje so mi vsi moji prijatelji in družina stali ob strani.

Pravijo, da sanj ni dobro izrekati na glas, pa vseeno, kakšni so tvoji veliki cilji v življenju?

Da bi imel službo, da si bom lahko plačal račune, družino, punco, mogoče kdaj kakšnega otroka. Najpomembneje pa mi je, da bom prepričan vase in da se bom v vse podal v prepričanju, da mi bo uspelo.

Kakšne načrte imaš za poletje?

Našel sem si službo, razvažam pice, kar je še ena nova izkuš­nja. Tako izgubljam predsodke do drugih. Pred tekmovanjem sem se tudi sam smejal fantom, ki se prijavljajo za mistra, a šele ko nekaj sam poskusiš, ugotoviš, da ni vse tako lahko in da so neki standardi, ki jih moraš izpolnjevati. Enako je tudi pri razvozu pic in vsakem drugem poklicu.

Vemo, da bi se rad naučil govoriti japonsko. Zakaj?

Z japonsko borilno veščino džudžicu se ukvarjam že štiri leta. Čaka me polaganje za rjav pas. Japonščina se mi zdi zanimiv jezik, rad pa bi se naučil vsaj osnove. Še bolj pa si želim odpotovati tja in nekaj mesecev trenirati z japonskimi mojstri. To bi bila res izjemna izkušnja.

Kaj te najbolj privlači pri ženskah?

Zelo dolgo nisem imel punce, ker sem iskal tisto pravo, ki mi bo zares všeč. Zdaj sva skupaj tri mesece. Pomembno mi je, da je samozavestna, da ima postavljene neke cilje, ki jim želi slediti, da je zrela, da zna razmišljati s svojo glavo. Seveda mi je pomembna tudi zunanjost, nedvomno.

Če bi na hitro obogatel, kako bi porabil denar?

Del bi ga takoj privarčeval, del pa bi naložil v investicije ali pa kakšen projekt, da bi se mi denar obračal. Verjetno bi se skušal osamosvojiti s tem, da bi si kupil svoje stanovanje ali hišo. Nekaj denarja bi dal tudi svoji družini, da bi jim povrnil za denar, ki so mi ga oni meni dajali 19 let.

Besedilo: Anamarija Lukovac

Preberi še: 5 super modnih nasvetov modne urednice angleške Elle ali pa si oglej 4 top stajlinge za v šolo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri