Pomembni trenutki v njegovem življenju

Ko se moški v življenju sreča s preobratom, lahko pride do spremembe njegovega obnašanja … na bolje, včasih pa tudi na slabše. Zato te opozarjamo na vse možne razplete!

3. 8. 2007

Kako ravnati v primeru …

… ko moški dobi prvo službo.

Začetek kariere za moškega lahko predstavlja velik stres, saj je njegova moškost postavljena na temelje njegove uspešnosti na več področjih – eno od pomembnejših je uspešna kariera! Ravno zaradi tega bo na začetku veliko več časa posvečal delu, njegove misli pa bodo ves čas okupirane z idejami, kako napredovati.

Kako ravnati? Nikar mu v teh težkih trenutkih ne skušaj očitati, da te zanemarja. To bo vzel kot nerganje, vse skupaj pa bo vajin odnos samo poslabšalo. Poskusi biti kar se da razumevajoča, a vseeno mu lepo povej, kako se ob tem počutiš. Predlagaj mu, da se en večer v tednu posveti samo tebi in za sprostitev pozabi na delo.

… ko se sooči s prvim porazom.

Ne glede na to, ali je nekaj zamočil v službi ali na osebnem področju, v vsakem primeru se bo počutil, kot da je nastopil konec sveta. Vsi ljudje, ne samo moški težje prenašamo poraze.

Kako ravnati? To je odlična priložnost, da svojemu fantu dokažeš, da mu stojiš ob strani. S tvojo podporo se bo počutil bolje in bolj varno, vajino razmerje pa bo postalo še bolj trdno.

… se preseli na svoje.

Z vsem ponosom, kar ga premore, se bo preselil v stanovanje, ki ga je kupil s pridelanim denarjem. Kdo pa se ne bi?

Kako ravnati? Nikar mu ne začni diktirati, kako mora urediti stanovanje. Raje mu lepo povej, kako bi bilo tebi všeč, sicer pa mu pusti, da dom uredi po svojem okusu. Za spremembe bo dovolj časa tudi čez kakšno leto ali dve.

… ko se prvič grozno spreta.

Če mu kaj pomeniš, potem mu po groznem prepiru s teboj ne bo ravno vseeno, da bi moral v istem trenutku odkorakati iz tvojega življenja. Če te ima rad, se bosta pogovorila in našla skupno rešitev.

Kako ravnati? Nikar ga ne zaduši z obtoževanjem, kaj vse dela napačno, in zahtevami, kako bi moralo biti v vajinem razmerju. Bodi malce bolj prizanesljiva do njega in mu svoj pogled na vajino razmerje zaupaj vsak dan znova – vsako točko posebej in večkrat zapored.

… ko se njegov najboljši prijatelj poroči.

Njegov najboljši prijatelj se je odpovedal samskemu življenju! Ob tem se bo, verjemi, zelo zamislil tudi nad seboj in svojim načinom življenja, sploh, če se vozi po napačni strani ceste.

Kako ravnati? Ne pričakuj, da te bo v tem tednu zaprosil za roko. Bolj verjetno je, da se bo počasi začel zavedati, da zaobljube nekaj pomenijo!

… ko dobi otroka.

Če si otroka želi, bo to njegov najsrečnejši dan v življenju. V nasprotnem primeru pa bo rojstvo otroka jemal kot eno veliko nočno moro brez konca.

Kako ravnati? Če prezira misel o očetovstvu, potem mu daj še malo časa, da otroka vzljubi in mu z ljubečim odnosom pokaži, da je to vendarle lahko zelo srečno obdobje v življenju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri