Poljub na prvem zmenku

Poljub ob koncu prvega zmenka nam pove, kako naprej.

27. 2. 2003

Pri zmenkih se držim sledečega svetega pravila: prvi zmenek se mora obvezno končati s poljubom. Dobre tri četrtine mojih znank se s tem seveda ne strinja. Naj obrazložim.

Pozornost naprodaj

Ženske prvi zmenek obravnavajo kot intervju, moški pa vse prevečkrat ta intervju obravnavajo kot kviz, na katerem morajo na vsa vprašanja odgovoriti pravilno. Z malo spretnosti in znanja lahko moški odlično izpelje prvi zmenek, a vendarle ne uspe prepričati ženske na drugi strani mize, da je on tisti pravi. Logični zaključek bi bil, da se takšen par ne snide več.

Vendar določene ženske ubogim nevednim moškim vseeno vlijejo še malce upanja. Te ženske so profesionalne ‘zmenkarke’, ki svoje čare in seksualni apel uporabljajo zato, da iz moških, za katere sicer nimajo absolutno nikakršnega spolnega ali romantičnega interesa, izvlečejo nadaljnjo pozornost. Zdi se jim namreč na moč zabavno hoditi na zastonjske večerje in kino predstave, ki jih plača g. Zguba, medtem ko one v upanju na nov ulov opazujejo okolico.

Pozornost napačnega moškega je namreč še vedno boljša kot popolna nepozornost, ker jim tako na sobotni večer ni treba ostati doma, se tolažiti s preveč zapečenimi toplimi kruhki in gledati posnete ponovitve Seksa v mestu.

Tiste prave vedno poljubijo

Prej omenjeni obvezni poljub pa nam moškim omogoči, da se kar najhitreje znebimo žensk, ki prvega snidenja nikoli niso nameravale razviti v kaj resnejšega. Ko dokončno obvladaš mojstrstvo zmenkov in se skozi intervju prebiješ kot pravi gentleman, veš, da si po tri in pol urnem zmenku zaslužil velik, sočen poljub. In ženska, ki med prvim zmenkom postane resno navdušena nad snubcem, se poljuba nikoli ne bo branila.

Tudi tiste sramežljive se bodo spontano odzvale ob primerni motivaciji. Tako po prvem zmenku ne bo nobenih nepotrebnih vprašanj o tem, ali ima par možnost obstoja. Vse preveč zmenkov se namreč konča tako, da na koncu vsaj eden od dveh – ponavadi je to moški, ki ni poljubil ženske – ne ve, ali si ga ženska, ki jo je ravnokar odložil pred njenim stanovanjem, želi kot prijatelja ali pa hrepeni v želji, da bi se z njim kmalu soočila v posteljnih igricah. In ko si enkrat v igri zmenkarij, je resnično pametno nadaljevati le v drugem primeru.

Seveda pa na poljub lahko brez problemov napeljete tudi dekleta, če pač situacija ali karakter vašega snubca preprečujeta idealni zaključek. Pomislite samo, koliko poguma je treba zbrati, da se moški sploh prepriča v to, da vas bo poljubil. Mi smo namreč tisti, ki tvegamo možnost zavrnitve. Samo napeljite, potem vas bo že on zgrabil za boke, potisnil k sebi in z vami zaplesal jezični tango. Ta poljub pa bo moškemu tudi najboljši znak, da si lahko obeta še drugi zmenek, na katerega vas bo tudi povabil.

Ključ do uspeha

Zato, cenjene bralke, v kolikor se znajdete na zaključku solidnega prvega zmenka z moškim, ki vas je navdušil z zdravim razmišljanjem, nenaporno ambicioznostjo in rahlo skrivnostnostjo, se za slabo minuto zalepite na njegove ustnice in mu pokažite, da je opravil dobro. Ne igrajte se z moškimi čustvi – ali – še slabše, ne vztrajajte pri moških, ki vas niso navdušili že na prvem zmenku. Same veste, da se razmerja, pri katerih obveznega poljuba ni bilo, niso končala dobro.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri