Poklon njegovi slabi odločitvi

Zakaj vse ženske tarnajo, da ni več dobrih moških, pa so vseeno vse zasedene?

29. 6. 2006

Moški se imamo v tem času prav dobro. Ženske so spustile svoje standarde na absolutno ničlo, saj na začetku razmerja ne pričakujejo intenzivnega dvorjenja (se mi zdi, da smo to besedo nazadnje slišali v kakšnem romanu iz 16. stoletja) in dokazovanja. Potrebna je le ena pijana noč, hiter seks ali pa ponudba za izhod iz obstoječega razmerja.

Kupim samozavest!

Žal pa to vodi do velikega števila umetnih, praznih razmerjih, ki so sama sebi namen. Ta so danes postala že nacionalni standard, saj se niti ne spomnim, kdaj mi je kakšno dekle nasmejano pričelo razlagati o svojem izbrancu. Biti v travmatičnem razmerju je modno, ker se to v istem trenutku dobro pokriva tudi z našo mučeniško kulturo in dejstvom, da je veliko lažje vztrajati v slabem in o tem tarnati, kot pa se potruditi za nekaj dobrega. Psihološka uganka, zakaj toliko žensk vztraja v gnilih razmerjih, pa niti ni tako komplicirana. V veliko primerih je razlog v enem od dveh, včasih med seboj povezanih dejavnikov.

Prvi je seveda njena družina, ki ženski lahko ponuja nepravilne vzorce. Drugi razlog pa je nizka samozavest. In tu bi se človek kar zjokal. Poznam namreč ženske, ki so v življenju dosegle zavidljive cilje, so polne humorja in pozitivne energije, so ambiciozne in vedo, kaj hočejo – lahko bi jih postavili v izložbo za vzor, pa vseeno živijo v prepričanju, da je bednik, s katerim delijo življenje, ne le boljši on njih, ampak da morajo biti srečne, da so kaj tako fanta­stičnega sploh ujele. To je tako, kot da bi tabornik prišel domov iz tiste praproti, po kateri se taborniki preganjajo, in bil vesel, da ima na riti ogromnega klopa.

Sebe na prvo mesto

Rešitev se sliši preprosta. V praksi je težje izvedljiva. Gre pa za proces postavljanja sebe na prvo mesto. Ko se ženska enkrat vendarle začne ceniti in nase gledati kot na dober ulov, bodo skozi sito začeli pronicati bolj kakovostni moški. Takšni in drugačni klopi bodo preprosto odpadli že v prvem krogu: dokler imaš sebe najbolj rad (pa naj se sliši še tako egoistično), boš ob sebi tudi hotel najboljšega partnerja.

Zate, draga bralka, pa je to moški, ki ti ne bo povzročal drame in teptal tvojih sanj, ampak te bo na poti do teh sanj pospremil s podporo, z razumevanjem in dobrim seksom. Kot bi rekla moja prijateljica: žen­ska, ki je vredna milijon dolarjev, si zasluži moškega, ki je vreden dveh. (Tistim bralkam, ki so ob tem videle dva milijona v njegovi denarnici, žal ni pomoči).

Tvoje zadovoljstvo

Moj način čim lažjega soočanja s položajem je, da poslušam starejše in pametnejše ljudi okoli sebe. Pa čeprav vem, da je zelo enostavno kimati dr. Philu in nato jokati kot dež, zatem pa skomigniti in si reči, da bolje ne bo nikoli. A osebno še vedno upam, da boste ženske pričele kmalu spet sortirati gnila jajca od zdravih in da bom enkrat vendarle naletel na dekle, ki bo, ko jo bom vprašal, kako je njenemu izbrancu ime, to povedala z nasmehom in ne s povešenim, nezadovoljnim in utrujenim obrazom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri