Poglej, kaj o moškem razkriva položaj, v katerem spi

Pokukaj pod njegovo odejo in preveri, kaj o njegovi osebnosti ter sanjskem seksu razkriva govorica njegovega telesa med spanjem.

Poglej, kaj o moškem razkriva položaj, v katerem spi (foto: Butch Hogan) Butch Hogan
27. 7. 2017

Spi na boku

Značajske poteze: Spanje na boku ali položaj zarodka je najpogostejši, saj po statistiki dr. Idzikowskega tako zaspi kar 41 odstotkov vseh ljudi.

Če tako spi tudi tvoj dragi, ima sicer močno osebnost, a je v novih situacijah lahko sramežljiv in se sprosti šele pozneje, ko okoliščine dodobra spozna. Ko dobiš ključ njegovega srca, je pripravljen s teboj deliti vsa svoja čustva. Ker noče nikogar prizadeti, pogosto sklepa kompromise, v življenju pa išče udobne in čim bolj preproste rešitve.

Seks, ki ga obnori: Obožuje predigro in se spolnosti loteva brez naglice. Razveselila ga boš z dolgimi, sladkimi poljubi, nežnim božanjem in majhnimi romantičnimi pozornostmi, ki ti jih bo tudi z veseljem vračal.

Spi na trebuhu

Značajske poteze: Moški, ki spijo tako, da s sprednjim delom telesa simbolično varujejo posteljo, imajo radi stvari v svojih rokah.

Na www.dormeo.net smo zasledili mnenje britanskega raziskovalca in direktorja Centra za spanje v Edinburghu dr. Chrisa Idzikowskega, ki je prepričan, da so ljudje, ki spijo na trebuhu, ‘družabni, celo vihravi, vendar pa tudi napeti in občutljivi ter ne marajo kritike in ekstremnih situacij.’

Seks, ki ga obnori: Tvojemu fantu je najverjetneje všeč seks, ki bo zadovoljil oba. Rad določa ritem in je glavni, a bo vedno poskrbel tudi zate.

V slabo voljo pa ga boš spravila, če boš med spolnim odnosom predlagala kaj novega, saj bo mislil, da z njegovim načinom nisi zadovoljna in ga kritiziraš. Bolje bo, da mu svojo idejo predstaviš, še preden skočita med rjuhe – in se vnaprej dogovorita, da bosta igrala po tvojih pravilih.

 

Spi na hrbtu

Značajske poteze: Če je njegov trebušček obrnjen navzgor, naj bi po nekaterih teorijah to pomenilo, da je optimističen, ima močno zaupanje vase in se počuti varnega, saj izpostavlja najbolj ranljiv del svojega telesa.

Dr. Idzikowski pa pravi, da je pomemben tudi položaj rok. Če so ob telesu, je takšen človek ‘tih in zadržan, ne mara kaosa ter sebi in drugim postavlja visoke standarde.’

V nasprotju s tem pa tisti, ki imajo roke dvignjene nad glavo, ‘radi prisluhnejo ljudem in jim priskočijo na pomoč, so dobri prijatelji in po navadi ne želijo biti v centru pozornosti.’

Seks, ki ga obnori: Ker je prepričan vase, rad eksperimentira, ustregel pa bo tudi vsem tvojim željam. Nič ne bo imel proti, če mu boš pokazala, da ga tudi ti lahko prav mojstrsko zapeljuješ (in zapelješ) ter v postelji prevzameš pobudo.

Se med spanjem premetava?

Značajske poteze: Premetavanje je značilnost živčnih in nepotrpežljivih ljudi, še bolj pogosto pa je izraz napornega in stresnega življenja ter s tem povezanega rahlega spanca.

‘Stres spremeni hormonsko delovanje telesa, kar negativno vpliva na kakovost in dolžino spanca,’ trdijo strokovnjaki za spanje na www.naspi.se in priporočajo izogibanje stresnim situacijam, pozitivno razmišljanje in večerno sproščanje (kopel, sprehod, poslušanje glasbe).

Seks, ki ga obnori: S stresom obremenjen moški lahko zavzame dve skrajni stališči: nekateri bi seksali tudi desetkrat na dan, drugim pa ne prija nikoli.

Če sodi v prvo skupino, mu čim večkrat poskusi ustreči, saj je med drugim to njegov način za sproščanje napetosti. Do fanta, ki mu posteljna telovadba ne diši, pa bodi razumevajoča in mu na­mesto seksa ponudi na primer masažo

Priredila: Nuša Oblak

Preberi še: "Se med seksom res lahko zaskočiva, da ne moreva narazen?" Ja + poglej, kako to rešita