Poglej, kaj o moškem razkriva dejstvo, da pišejo z levo roko (Khm.)

Bi rada o novem fantu čim prej izvedela čim več? To sploh ni tako težko, kot si si predstavljala. Poglej, kaj o njem razkrivajo že samo naslednji znaki ...

Poglej, kaj o moškem razkriva dejstvo, da pišejo z levo roko (Khm.) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 6. 2017

Si se zapletla z levičarjem?

In, te je že peljal v svoj atelje? Velika večina levičarjev se ukvarja z ustvarjalnimi poklici ali vsaj ustvarjalnimi dejavnostmi v prostem času. To je zato, ker imajo levičarji aktivnejšo desno možgansko poloblo, ki je zadolžena za kreativo.

Med levičarji je veliko tekstopiscev, grafičnih oblikovalcev, pisateljev, slikarjev, glasbenikov in – pozor – kirurgov.

Po raziskavah sodeč imajo levičarji tudi višjo raven testosterona. Če si torej spoznala španskega slikarja, ki riše z levo roko in mu že nekoliko izpadajo lasje, si (končno) stopila na testoste­ronsko mino.

Kaj o njem pove njegov najljubši šport?

O tem ti bo takoj vse izblebetal, ker to temo za pogovor naravnost obožuje. Solo športniki, kot so plavalci, jadralci in tekači, ljubijo svojo svobodo, zato radi veliko časa preživijo skupaj s svojo športno opremo.

Pristaši popularnih skupinskih športov, kot so nogomet, košarka ali hokej, so zelo tekmo­valni – tudi na življenjskem igrišču – in družabni: sploh napadalci in centri radi osvajajo skupaj z obrambnimi igralci (oprodami), zato se bosta redkokdaj lahko pogovorila na štiri oči.

Fant, ki ne mara nobenega tekmovalnega športa, pa je pogosto občutljiva duša, ki se krajem, kjer bi bil lahko izpostavljen kritiki, najraje izogne.

Koliko časa že prijateljuje z istimi ljudmi?

Fant, ki ima isto družbo deset let in več, je zagotovo zvest in zanesljiv, pa tudi prijateljstvo je visoko na lestvici njegovih vrednot.

Po drugi strani verjetno to njegovo oklepanje enih in istih stvari pomeni, da ne mara velikih sprememb. Ne čudi se torej, če ti fant, katerega najboljši prijatelj je še sošolec iz prvega razreda osnovne šole, ne bo takoj zaupal.

Če je tvoj novi frajer del velike družbe, v kateri so ljudje vseh profilov in starosti, ga lahko mirno povabiš na poroko svoje sestrične (pa čeprav sovraži poroke), saj je družaben in prilagodljiv.

 

V kakšni garderobi te najraje vidi?

Če mu je ljubši džins kot tvoja seksi večerna oprava, si se zapletla s prizemljenim, preprostim fantom, ki ne mara pozornost vzbujajočih žensk.

Moški, ki ga boš najbolj navdušila v zelo ženstveni (in dragi) garderobi, da veliko na prestiž. Zanj si statusni simbol, pa tudi ženska, ki jo lahko postavi na oltar. Računaj s tem, da se bo s tabo najraje kazal po krajih, kjer boš zares prišla do izraza.

Kako se najraje zabava?

Lahko je še tako čudovit, a če se v družbi ne zna sprostiti, je najbrž tudi v vsakdanjem življenju precej zapet. Gospod duša zabave je seveda zabaven, vendar bo njegovo stalno hlastanje po pozornosti tvoje potrebe postavilo v drugi plan.

Trenutke, ko bi bila lahko nekaj sekund sama, si boš morala dobesedno izboriti, saj ta človek divja od zabave do zabave, od otvoritve do otvoritve, od koncerta do koncerta. Tvoja beležka je polna jutranjih opravkov, njegova večernih.

Kako se spopada s prometom?

Stalno menja vozni pas, se obeša na hupo, preklinja in vozi drugim za ritjo? Srboritež ima težave z agresivnostjo in večvrednostni kompleks: vsi vozijo slabo, imajo slabe reflekse, še posebej netoleranten pa je do žensk, torej je v njem tudi nekaj šovinista.

Medtem ko je na službenem mestu kot borzni posrednik, menedžer ali vodja oglaševalske agencije lahko izjemno uspešen, je z njim veliko teže shajati v razmerju, če nisi upogljiva kot plastelin.

Če po drugi strani tvoj novi tudi v najhujšem možnem prometnem zamašku ohrani mirno kri in nizek pritisk, imaš opravka s ‘kul’ tipom, ki ima veliko samokontrole, zato je z njim prijetno bivati.

Kdo je dal pobudo za seks?

Te je s ceste zvlekel v prvo vežo, privzdignil hlačke in ‘hopa copa’? Fant ima veliko zaupanja sam vase in v vajino medsebojno privlačnost. Zdaj pa presenečenje: je tudi precej konzervativen, saj verjame v tradicionalno delitev vlog, on je moški, ti si ženska.

Moški, ki čaka na tvojo zeleno luč, je ustrežljiv ali pa ima ranjen ego, ker je bil v preteklosti že večkrat zavrnjen.

Si si uspela ogledati njegovo spodnje perilo?

Tebe bi vsaj v postelji seveda najraje videl oblečeno kot pocestnico. To je nekaj najbolj nedoumljivega, saj si ti njega nikakor ne predstavljaš obleče­nega v prosojne tangice s krzneno obrobo.

Žrebec z eno številko premajhnimi slipkami je na svoje premoženje dosti bolj ponosen kot na domovino. To pokanje po šivih si lahko razložiš tudi z njegovo 24-urno pripravljenostjo, da te uvede v svet ljubezni. Slaba plat njegovega petelinjenja je, da bo verjetno zanemaril tvoje potrebe.

Moški, ki se bolje počuti v navadnih bombažnih boksericah z elastanom, se pravi – hva­la bogu – normalno oprijetih, je v postelji radodaren. In kaj bi lahko rekle o tipu, ki ljubi popolno neoprijetost, se pravi, da spodnjih hlač sploh ne nosi? V svojem telesu se dobro počuti in je spontan (ali pa nima za gate, kar je malo manj verjetno).

Koliko da na čistočo?

Dva različna svetova sta moški, ki uma­zane spodnjice vedno odloži v košaro za perilo, in frik, ki je spodnjice v predale z ravnilom zložil po barvah.

Ta, ki uporablja ravnilo, je navadna tečnoba, ki se je nesposobna zabavati, saj preveč pazi, da ga ne bi kdo poškropil s kapljico vina.

Od tebe bo pričakoval, da si njegova zrcalna slika, kapljica paradižnikove omake na parketu pa bi vaju hitro pripeljala pred sodnika za razveze.

Tip, ki se ne sekira, če vsak dan ne posesa in pomije po tleh, a to stori strogo enkrat tedensko, pa tudi knjig na pisalni mizi nima zloženih pod pravim kotom, je odprt in sproščen.

Je njegovo stanovanje, kot da bi vanj treščila bomba? Utemeljeno sumiš, da že dolgo ni zamenjal nogavic? Lenoba na vidiku! Saj si ne želiš videti njegovih rjuh, kajne?

Katere so njegove najljubše TV-oddaje?

Zvečer si ogleda vse komedije na sporedu, se hihita neumnim štosom in jih preizkuša na tebi. Fant ima rad humor pa še potrebuje ga: z njim se namreč bojuje proti stresu.

Njegov minus: težko ga boš pripravila do resnega pogovora, saj vse obrne na šalo. Bolj se boš trudila, bolj se ti bo izmikal.

Tip, ki ima najraje resne pogovorne oddaje tipa okrogla miza, se z lahkoto vživlja v težave drugih ljudi. Ko ga boš potrebovala, ti bo z veseljem pomagal.

Kakšne lase ima? Jih ima?

Z lasmi se ukvarja vsaj toliko, kot se ti ukvarjaš s svojim telesom. No, on se posveča izpadanju in prhljaju … z vsem srcem.

Saj se ti je že zgodilo, da si spoznala fanta z lepo negovano grivo, ki je za nameček še igral kitaro v lokalnem bendu? No, seveda si takoj opazila, da ima precej napihnjen ego.

Torej: več las ima, bolj samozavesten je. Mu pa – na račun njegove samozavesti – lahko malo manjka občutek za soljudi.

Kot zdaj že lahko sklepaš, lahko moški, ki se mu lasje vztrajno redčijo, preživlja krizo za krizo.

Bolj samozavestni to poskušajo kompenzirati na tisoč in en način: uspeh na delovnem mestu, finančno blagostanje, posteljne spretnosti ...

Ker imajo moški z več testosterona manj las na glavi in ker je ena plus ena dva, boš imela z njim super seks (pa še po njem ti ne bo obrnil hrbta, ker ni tako poln samega sebe).

Kako pa kaj njegov slog ljubljenja?

Težko ga oceniš po eni sami (prvi) noči, saj se fantom prva noč velikokrat ponesreči: ali so preveč živčni ali si te premočno želijo ali pa jih skrbijo njihove mere.

Takšne dileme lahko ti zlahka obvladuješ, ne da bi zato trpel seks, on pa – kot veš – malo teže.

10-minutni čudež je usmerjen v cilj, ta je zanj pomembnejši od poti, to pa pomeni, da je rahlo sebičen tam, kjer res ne bi bilo treba: v postelji.

Njegovo nasprotje je fant, ki se je s tabo pripravljen ukvarjati ure in ure. Je dober partner in dober sogo­vornik (ker nista bila vse te ure in ure popolnoma tiho).

Prvo-, drugo-, tretjerojenec?

Najstarejši otrok je odgovoren in podjeten. Najmlajši otrok pri hiši je razvajen uporniški sanjač, ki se rad pritožuje nad krivicami.

Srednji otrok je uravnovešen, občutljiv, pripravljen na sklepanje kompromisov in se dobro zaveda potreb drugih ljudi.

Kako rade volje ti prepusti volan?

Fant, ki se rad odreče svoji vozniški predpravici, ti bo pustil, da tudi v razmerju nosiš hlače. Njegovo nasprotje je tip, ki ti niti v tvojem lastnem avtomobilu ne pusti, da bi vozila ti: je tradicionalist v dobrem in slabem; rad poskrbi zate, a je ‘kontrol frik’.

Najbrž si mu morala pokazati vozniško dovoljenje in odgovoriti na vprašanje, ali si vozniški izpit opravila v prvem poskusu.

Kako všeč si je?

Svojo podobo rad preverja v odsevu v izložbah? Brez dvoma je precej zaljubljen vase, a samozavestno opazovanje svoje podobe pomeni tudi to, da se je v življenju namenil uspeti.

Manj vase zaverovan fant je tudi manj ambiciozen, a zagotovo bolj pripravljen na močno čustveno vez. Všeč mu je, kako si videti, a daje poudarek tvoji notranjosti.

Te gleda v oči?

Moški, ki med pogovorom z očmi stalno bega naokrog in se le redko ujame s tvojimi, ni najbolj odkrite pasme.

Ker je njegov vidni kot manjši kot tvoj, mora močno obračati glavo, da bi lahko sproti preverjal, kaj je še vstopilo v lokal; ti to isto dejavnost lahko opravljaš dosti bolj neopazno. Te bulji, kot da ni še nikoli videl ženske? Rad bi te prestrašil. Ne pusti se!

Oziroma se pusti … zapeljati tistemu, ki te bo poželjivo, a ne tako agresivno gledal v oči.

Res pa je, da te bo zainteresiran moški vedno gledal nekoliko bolj zabodeno, že zato, ker imajo moški večjo očesno napetost kot ženske. Tudi zato ni noben moški še nikoli dokončal nobenega gobelina …

No, če pa vseeno srečaš kakšnega takšnega, nam sporoči, kako se je obnesel. Sama radovednost nas je!

Katere so njegove slabe navade?

Igralci na srečo radi tvegajo, kar pomeni, da je druženje z njimi skoraj vedno zabavna dogodivščina. Za začetek razmerja je to dobrodošlo, sčasoma pa bo zate postalo breme, zanj pa zasvojenost. Vitezi okrogle mize so po naravi utopisti, kar pomeni, da se težko soočijo z resničnostjo.

Težki kadilci so pogosto zelo tesnobni, saj ob vsakem manjšem stresu sežejo po cigareti.

Skupno življenje z njimi utegne biti naporno in ne najbolj – dišeče. Imaš po njegovem tretjem velikem pivu občutek, da se še ne bo končalo tukaj?

Spoznala si na videz samozavestnega žurerja, ki je v resnici precej negotov: sprosti se šele po nekaj kozarčkih, pot v alkoholizem pa je – ne pozabi – kratka in strma.

Plačuje s plastiko ali s papirjem?

Fant, ki tudi žvečilko plača s kreditno kartico v metalni barvi, da veliko na status. Je ambiciozen in bo najverjetneje dosegel vse svoje finančne cilje: podjetje, hiša, dober avto.

Tisti, ki vedno plačuje z gotovino, je samozadosten in samostojen, to pa ima tudi svojo mračno plat: je partner, ki ne bo v razmerju nikoli pristal na skupne finance. Je njegova denarnica vedno prazna?

Poeta s strganimi žepi ni sram, če je finančno odvisen od staršev, prijateljev in … tebe! Ali te bo kmalu prosil za dolgoročno posojilo ali pa se boš sama od sebe naveličala njegovih preluknjanih allstark, ki so že videle boljše čase, in mu kupila nove.

Ob kateri uri ga ‘prime’?

Tip, ki obožuje jutranji ali dopoldanski seks (to pomeni tudi, da bo zvečer spet pripravljen za ponovitev), je spontan. Ima ogromno energije, in če tvoj libido ni tako močan kot njegov, se morda ne bosta ujela.

Če obožuje večerni seks z ugasnjeno lučjo in svečkami ob postelji, si se zapletla z z romantičnim tradicionalistom, ki stvari rad načrtuje vnaprej. Ne pričakuj kamasutre!

Kaj najraje naroči v restavraciji?

Meso in riž – tip je zanesljiv in stabilen, a tudi nekoliko nepustolovski. Če se boš z njim dobivala nekaj časa, boš ugotovila, da je njegova druga izbira dunajc s pomfrijem, tretja pa puran v smetanovi omaki in pire krompir.

Zraven bo pil jabolčni sok z vodo ali kokakolo, ti pa se boš počutila skoraj krivo, ker si boš zaželela kozarec vina. Naroči kar četrtinko in morda te bo nato presenetil pri izbiri sladice.

Si na zmenku s tipom, ki bi naročil japonsko strupeno ribo, če bi jo le imeli? Si z nekom, ki rad eksperimentira. Z njim se boš zjutraj usedla na vlak, ne da bi vedela, kam te bo odpeljal. Če imaš rada načrtovanje, fant ni zate.

Ko je čas tvoj zaveznik

Hitrostno branje njegovih karakteristik ti bo vsekakor v veliko pomoč, vseeno pa boš določene stvari lahko izvedela šele s časom:

  • Je mož beseda: Bo zares izpolnil tiste obljube, ki ti jih je dal na začetku.
  • Njegove male čudaškosti: Te bodo prišle na plan, ko se bo ob tebi do konca sprostil.
  • Kako nanj vpliva njegova preteklost: Morda je ločitev staršev, ko je bil še otrok, naj vplivala bolj, kot si lahko misliš.

Napisala: Alja Maček

Preberi še: Miti o srečnem razmerju, ki jim nikakor ne smeš verjeti

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri