Pogled v karte prihodnosti

Sam nočem vedeti, kaj me čaka jutri, ženske pa z veseljem obiščete nekoga, ki pokuka v usodo vaše ljubezni.

25. 9. 2008

Zadnjič je šla moja draga spet k vedeževalki. Branje prihodnosti iz kart je nedvomno njena šibka točka, kar mi je vsekakor smešno, ker je sicer zelo racionalno in zdravorazumsko dekle. A jo razsvetlitve, ki jih ti bralci videvajo v kavnih usedlinah, tarot kartah in datumih, tako prevzamejo, da se jim ne more upreti. Kar je čisto okej, dokler vedeževalci ne spregovorijo o meni.

Magična analiza

Ključna debata, ki jo stane tam okoli 70 evrov, se številnim temam navkljub vedno konča pri ljubezni. “Joj, tale vaš je pa tak, kot da imate doma otroka,” ji je zapela zadnja jasnovidka. “Potrebuje veliko pozornosti.” To je mojo drago izredno navdušilo. Ker ima zdaj posmehljiv argument za vsako moje tečnarjenje, kadar ona predolgo čveka po mobitelu ali pa se jaz dolgočasim in jo začnem nadlegovati. “Ti pa res potrebuješ veliko pozornosti,” mi v režanju vrže v glavo in kdo sem jaz, da bi oporekal čarobnim silam? A počakajte trenutek – saj to sploh ni branje prihodnosti! To je invazija v mojo osebnost, v moje zasebne karakteristike! Ko sem dobro pomislil, sem ugotovil, zakaj ženskam ugajajo horoskopi in vedeževanje.

Vaš moški je moški

Moj znanec, sicer izjemno izkušen in verjetno daleč najboljši bralec tarot kart, mi je nekoč rekel, da ga največkrat kličejo ljudje, ki so v stiski. Upajo, da jih v prihodnosti čaka neki kanček sreče. Zakaj potem vedeževalce kličejo dekleta, ki jim nič ne manjka? Jasno: ker želijo potrditev prepričanj. Bolj ko sem poslušal reportažo dekletovega obiska pri vedeževalki, bolj se mi je dozdevalo, da poslušam podroben opis svoje osebnosti (ki njej ni bila ravno novica, saj me je že nekajkrat isto opisala), zapakiran v drobtinice meglenih napovedi za bodočnost.

“Rekla je, da si zadržan in malce posesiven.” Pa pomislim: ne pokaže čustev in je ljubosumen, če njegovo dekle pecajo drugi ... Se morda tudi vam zdi, da je vrhunska vedeževalka s tem opisala, oh, kaj vem, vse moške na tem svetu (razen Anžeja Dežana, on je baje čustven tudi navzven)? S temi besedami je za sveženj desetakov gospa le potrdila, kar vemo jaz, moja predraga in verjetno vsak, ki ima kanček znanja o psihologiji.

Plačana potrditev

Ljubezen je samosvoja stvar. Ne veš, kdaj te udari, in včasih sama od sebe skopni. Če nas skakanje prek ljubezenskih ovir kaj nauči, je najprej to, da je zaupanje precenjeno. Prej bi zaupali nekemu sumljivemu tipu na internetu, ki vam želi pod ceno prodati kakšen mobitel, kot pa ideji, da vas partner nikoli ne bo prevaral. Imeti v glavi vse črne scenarije je danes vodilni trend. Kaj pa, če me vara? Kaj pa, če me ne mara? Kaj pa, če se bom spremenila v njegovo mamo? In tako naprej.

Uživanje v kakovostnih trenutkih je stara šola, zdaj je baje kul, da te življenje nikoli ne ujame nepripravljenega. Zato ženske obiskujejo vedeževalke. Da jim nekdo ponudi odgovore, ki jih same že tako ali tako poznajo. Vsaka ženska točno ve, če je njen trenutni moški tisti pravi. Vsaka ženska ve, kdaj se razmerje zaradi nje ali njega začne razkrajati. In vsaka ženska ve, kdaj jo ima njen frajer najrajši na svetu. Je pa fino, če ti to potrdi še nekdo. Za 70 evrov.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri