Po njegovo: Ta igra ima dva igralca

Ker tudi ženske uživate v seksu, je smiselno, da za to kdaj tudi kaj naredite.

27. 12. 2007

Karta seksa. Najmočnejša med kartami odnosa med moškim in žensko. Škis, as in joker v enem. Bolj ko se pogovarjam s prijatelji, bolj se mi zdi, da imajo to karto v rokah izključno ženske. Tako lahko izigravajo moške, da postanejo njihovi kužki, in če so pridni, dobijo zvečer prost vstop v njihovo mednožje. Vsem pogovorom navkljub pa težko verjamem, da je vse tako enodimenzionalno: da moški za seks res postanemo ponižni, ženske pa ga vidijo zgolj kot sredstvo za pridobitev otrok in nakita. Kaj pa, če se tu igra dvojna igra?

Ponižno do spalnice

Moški ob novem dekletu večinoma vedno prakticiramo vse trike ‘džentelmenskega’ vedenja, vse tisto, kar nas članki, bontoni in stara šola Casanove učijo, da navduši žensko. Neradi pač tvegamo tisto karto seksa, ki jo lahko ženska takoj umakne, in zato odpiramo vrata, nosimo vrečke, kupujemo darila, gledamo trapaste TV-oddaje, ki jih ima rada, mnogi pa se pri tem spustijo tudi na raven osebnega sluge, ki po potrebi odigra še vlogo bančnega avtomata. Vse za karto seksa.

Dokler ni bila objavljena zanimiva študija, kjer so ugotovili, da se ženskam seksa prav toliko kot moškim. In da se ženska ‘poseksa’ iz istih dveh razlogov – zato, ker jo moški privlači, in zato, ker ji seks ugaja. Šokantna inforamcija, ki nas je spomnila, da smo v tem tisočletju moški in ženske na isti ravni. Zaslužite vsaj toliko, če ne več kot moški, ste uspešne in samozadostne, točno tako, kot ste to v bitki spolov hotele. Zakaj bi se potem moški v luči starodavnih pravil še vedno morali uklanjati vsem vašim željam?

Daj-dam

Zdaj so moški obrnili ploščo in zahtevajo recipročno razmerje. Toliko kot dobiš, toliko vrni. Kakšen zmenek mora plačati ona. Včasih si vzamemo čas zase, tudi če njej to ne ustreza. Tu in tam zahtevamo oralno obdelavo pred spanjem. In če smo res predrzni, pustimo dvignjeno sedalo na školjki.

S tem revolucionarnim preskokom se počasi uvaja enakopravno razmerje, kjer ženske razumejo, da imamo tudi moški svoje potrebe in želje v razmerju – iskanje potrditev od ljubljene osebe, vrnjen dotik, razumevanje, da rešujemo stvari po smislu logike (ženske pa se vsega lotijo emocionalno) in da je včasih prav fino, če tudi ona nam naredi kakšno uslugo. Kako smo po vsem tem napredovali? Statistično je več moških zdaj samskih. So pa tisti, ki jim je uspelo, toliko bolj srečni saj bivajo v zdravem, odprtem razmerju. In če ne drugega, se je za vse bodoče generacije igra zdaj vendarle spremenila.

Vse, kar si želi

Bistvo je to: če ženske želite moškega, ki bo ‘džentelmen’, morate za to tudi kaj storiti. To, da ste videti fenomenalno in obljubite seks po večerji, vam bo nedvomno še vedno prineslo veliko ponižnosti, a na tistih uvodnih zmenkih, ko se on trudi z odpiranjem vrat, plačevanjem računa, pomočjo pri oblačenju plašča in neštetimi šalami, da bi vam kar najbolje poskusil dokazati, da ni le prijazen, ampak tudi duhovit, mu vrnite vsaj tisto, kar si želi vedeti – da vam je všeč. Ker konec koncev smo tudi v tem tisočletju še vedno radi vaši džentelmeni.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri