Po njegovo: nogomet in moški

Ta mesec se začne evropsko prvenstvo v nogometu, kar običajno pomeni, da moški izginejo. Kaj pa ženske?

29. 5. 2008

Vsi imamo svoje strasti, tudi kar se tiče televizije. Ženske pred zaslone priklenejo Razočarane gospodinje, za večino mo­š­kih pa ni bolj privlačnega kot nogomet. Mogoče pornografija.

Preostali svet izgine

Vsaki je poznan občutek, ko njen moški tik pred tekmo izgubi zanimanje za vse, kar ni povezano s prihajajočo bitko. Takrat neha jesti, telefonirati, zapusti svoj računalnik, se neha ljubiti, skratka vse drugo mora izginiti. Zdaj je pomembna le tekma.

Ta ti da odlično priložnost, da se umakneš v drug svet, v svet, kjer si del moštva, del skupine ljudi, ki enako razmišlja, čuti in trepeta v svetu, kjer si lahko pameten, pomemben, kjer sam vse najbolje veš, pa čeprav nogometa morda nikoli nisi igral.

Za uro in pol si nekje, kjer je vse po tvoje. Na koncu se morda veseliš ali pa jeziš, a to sploh ni tako pomembno. Pomembno je le, da si tisti čas v deželi zelene pravljice skupaj s svojimi prijatelji. Ženske tega večinoma nimate in jaz vas razumem, saj sem eden redkih moških, ki ga nogomet ali katerikoli drugi šport po televizij ne zanima. Šport ljubim, a le če sem aktivno udeležen. Če le gledam, pa se dolgočasim.

Kaj lahko storiš

Če se boš gola sprehajala mimo televizorja, ne boš dosegla učinka, saj ga ta trenutek vzburjajo čisto druge stvari. Pomembno je, da spoznaš, kdaj si poražen, in če jih ne moreš premagati, se jim pridruži. Problem seveda nastane, če te nogomet ne zanima. Tudi mene ne, a sem ugotovil, kako to težavo zaobidem.

Druženje je vedno super zadeva in tokrat je izgovor za to nogomet. Zato pojdita tekmo gledat v kakšen lokal. On naj se zatopi v nogomet, ti pa medtem lahko klepetaš s punco kakšnega njegovega prijatelja. Vmes se lahko ozreta po lokalu, kjer se bo sigurno našel tudi kakšen tak kot jaz, ki je tam s prijatelji le za to, da opazuje zdolgočasena dekleta in morda kateri popestri kakšen trenutek.

Malo prepovedanega spogledovanja naredi vsako tekmo zanimivo. Če svojega ne moreš spraviti iz fotelja, pa imaš več možnosti. Lahko si odlična punca in nogomet gledaš z njim – ker ga imaš pač tako rada. V tem primeru si moraš nogomet narediti zanimiv.

Vam so bili vedno zanimivi trači, zato svojega moškega sprašuj, kateri nogometaš je bil s katero, s kom je koga varal, kje živi, kakšen avto ima, skratka vse, kar te tudi sicer zanima. Meni osebno so najbolj všeč punce, ki situacijo obrnejo v svojo korist.

Najprej moškemu malo potarnajo, kako jih zanemarja, in ko jim ravno uspe prebuditi občutek krivde, mu povejo, da razumejo in ga bodo pustile pri miru. Nato pa sledijo šopingi, masaže, kavice. In kar je najlepše – občutek krivde, ki ga je zasejala, bo še lepo izkoristila.

Mora se ti oddolžiti

Kot vsake lepe stvari je tudi nogometa konec. Ta konec pa pomeni vrnitev v realnost, kjer je zelo lepo, če je tvoje dekle dobre volje. In ker moški ve, da jo je v času prvenstva zanemarjal, pa čeprav se je ona zabavala, čuti potrebo po tem, da svojo damo razvaja. Sledijo večerje, kino, izleti, darila. Če dobro pomislim, imate od nogometa še največ ve. Vmes ste svobodne in samo svoje, potem pa najbolj zaželene ženske. Ljubite nogomet, kajne?

On spregovori: Kako se ji oddolžiš po nogometnem prvenstvu?

  • “Takoj po končanem prvenstvu se posvetim le njej in ves vikend preživim samo z njo.’’ Miha, 23, študent
  • “‘Kaj pa moja čustva, ko moram z njo hoditi po nakupih?’ Boštjan, 26, fotograf
  • “Še ves mesec jo razvajam na vse možne načine, dokler čisto ne pozabi, da sem bil nekaj časa malo odsoten.” Matija, 26, študent
  • “Punca mi oprosti,da jo zapostavljam v času nogometnega prvenstva, ona pa lahko v miru gleda svetovno prvenstvo v curlingu.” Jan, 34, novinar
  • “Peljem jo na slastno večerjo in v opero. To ima zelo rada in mi potem po navadi takoj oprosti.” Tine, 27, privatnik

Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri