Oh, ta šoping !!!

Prijateljica ali punca me povabi: “Srceee ... greš danes z mano?” Kam, kako s kom? Prva misel je takoj kakšno nespodobno povabilo, ki pa se konča s hladnim tušem – v ‘šoping’!

27. 10. 2005

Moški smo pač drugače narejeni, drugače razmišljamo in tudi nakupovalne navade imamo drugačne. Nismo nori na zadnjo modo in ne ljubi se nam prerivati po trgovinah, še posebno ne v času razprodaj.

Pomembno je, s kom kupujemo in – kaj kupujemo

Roko na srce – takšnega odpora pa tudi nimamo. Največ je odvisno od tega, kaj se kupuje in s kom. Skoraj noben moški se ne bo odpovedal povabilu na nakupovanje, ko boš potrebovala strokovno moško mnenje o spodnjem perilu ali pa kopalkah! Jaz sem se nekajkrat celo kar sam ponudil! “Ja, daj pomeri še te, daj še tiste ... Ej, res ti dobro pristojijo!” Ja, res je, za takšno nakupovanje smo ti vedno pripravljeni svetovati in biti v tvoji družbi ... V takem primeru lahko mirno pričakuješ izjavo: “Ampak še enkrat boš morala pokazati, kaj sva izbrala ...” Je pa tudi res, da nas takrat ne zanima ravno kos oblačila, ki ga pomerjaš, temveč TI!

Zimske jakne in nogavice

Na skupna nakupovanja zimskih jaken in debelih termo nogavic pa se ne ponujamo! Smo pač takšni, da ne maramo hoditi po nakupih. In hvalabogu obstajajo izgovori, kot so sestanki, pravkar rezervirano igrišče za tenis, nujno delo za računalnikom ali pa preprosto rečemo: “Draga, oprosti, ampak ne ljubi se mi, pojdi sama in izberi; boš potem pokazala, kaj si kupila.”

Ja, res je tako; kruto, toda realno. Nočemo ti pokvariti užitka ob nakupovanju z dolgim obrazom, zavijanjem z očmi ter z neprenehnim tarnanjem, kako nas že boli hrbet od čakanja pred kabino za poizkušanje s šopom oblačil čez eno roko in tvojo torbico čez drugo ... Če pa ti že uspe, da nas prepričaš v tak podvig, se nam zopet v glavah plete povsem druga zgodba. Takrat povemo, kaj ti pristaja ... Še sami te osrečimo s kakšno malenkostjo in doma se seveda vse skupaj lepo ‘skompenzira’. Obstaja tudi možnost, da gre tvoj fant vedno s tabo po nakupih preprosto zato, ker je – ljubosumnež! Boji se, da boš kupila cunjice, ki bodo več pokazale kot pa skrile. Ali pa smo šele na začetku zveze in ti še ne upamo reči: “Srčece moje, ne ljubi se mi!”

Modni odtenki nas ne zanimajo

Moški gremo po nakupih takrat, ko je že nujno, ko so se nam hlače že strgale ali pa je v čevlju res že skoraj luknja, pri tebi pa je drugače: “Ja, če pa nimam nič za obleči.” Čakaj malo?!? Pa kako nimaš ničesar – saj si lansko leto oblečena hodila naokoli! Jooj, saj res, popolnoma sem pozabil – drugačen odtenek barve je v modi. Ko namreč slišimo zgoraj omenjena stavka, se naš krvni tlak močno poviša in najraje bi te nekam poslali. Vendar ti tega gentlemansko ne povemo, si pa mislimo, in to vedno, ko slišimo tovrsten šopek besed iz tvojih ljubkih ustec. Res ne razumemo, nikoli nismo in nikoli ne bomo, zakaj je treba vsako leto menjati vso garderobo zaradi barvnega odtenka. Saj res, odgovor je preprost: moraš biti lepa ... za nas!

Jaka Plahutnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri