O teh (ženskih) temah moški govorimo za vašim hrbtom

Ste kdaj posumile, da vaš dragi v družbi prijateljev obuja spomine na najbolj divjo noč, ki sta jo preživela, razkriva podrobnosti, se pritožuje glede prepirov, se norčuje iz vaših napak? Sumi so utemeljeni!

O teh (ženskih) temah moški govorimo za vašim hrbtom (foto: Unsplash/Matheus Ferrero) Unsplash/Matheus Ferrero
26. 8. 2020

Vseeno pa – brez skrbi, moški pogovori so manj škodljivi, kot se vam zdi. Večina moških ne razkrije najbolj skrivnostnih, intimnih trenutkov vajinega druženja.

Le manjšina pa ne skopari s podrobnostmi, večkrat tudi pretirava in se ‘nedolžno’ baha. Izdal vam bom nekaj najpogostejših tem, povezanih s ženskami, o katerih moški najraje govorimo.

Vajini prepiri in zakaj ima on vedno prav

Se še spomnite prepirov, kričanja in loputanja z vrati? Čeprav vam je odpustil, prepira ni pozabil.

Naša trma, zloba in nesramnost se lahko primerjajo z ženskim egom, zato iščemo zadovoljstvo drugje s sebi v prid prirejeno zgodbo, pogosto se zatečemo k prijateljem, ki nam vedno stojijo ob strani in nam dajo prav.

“Vedno, ko se spreva, trmasto čakam dan ali dva na opravičilo, medtem pa iščem pravico pri prijateljih,” priznava Klemen.

Pogosti prepiri in beg k prijateljem vas lahko postavijo v slabo luč, zato je v prihodnje bolje probleme reševati in jih preprečevati znotraj odnosa.

Druga največja skrivnost, ki ste mu jo izdale

Verjemite, da večina moških ne izda največjih skrivnosti, pa naj bodo povezane z vajinimi intimnimi izkušnjami, vašimi zaupnimi besedami …

Vendar pa se težko upremo razkrivanju ‘drugorazrednih’ skrivnosti, ki (naj) ne bi povzročile večje škode.

Čeprav moški redko priznamo, da radi opravljamo, smo prav tako kot ženske lačni opravljanja in se z užitkom posladkamo s svežimi govoricami.

Zato ne bodite presenečene, če naši prijatelji vedo, da je vašo najboljšo prijateljico prevaral njen zaročenec in da ta teden ne bosta imela spolnih odnosov, ker ste dobile menstruacijo.

Najbolj moteče napake

Vsaka ženska ima pomanjkljivosti, ki jih moški zaznamo. Ali posamezno pomanjkljivost sprejmemo ali ne, je odvisno od njene pomembnosti.

Običajno vas prosimo, da nas ne kličete 10-krat na dan samo zato, da nam pošljete poljubček.

Moti pa nas na primer tudi materino znamenje na intimnem delu telesa ali to, da ste postale malce preveč ‘okrogle’.

Raje, kot da bi vas užalili ali pa nesmiselno poskušali spremeniti vaše navade, se izpovemo prijateljem.

Intimne izpovedi

Moški bomo vedno moški. Nekaj je stvari, ki jih moški radi počnemo in ena od teh je nedvomno pogovor o seksu.

Pošten, spoštljiv in odkrit moški vas ne bo izkoristil za lastno hvalo pred prijatelji, ampak vas bo izključil iz pogovora in ne bo opisoval podrobnosti iz vajinega intimnega življenja.

Vseeno pa moški pogosto analiziramo lastne izkušnje, dajemo nasvete in priporočila, skratka pridobivamo teoretična znanja.

Kako podrobni so naši pogovori, je odvisno od posameznika in njegovega odnosa do ženske.

“Če imam žensko samo za eno noč, razkrijem vse podrobnosti o dogodku. Če pa je punca resna in mi je všeč, izkušenj ne delim s prijatelji,” pravi Jaka.

Domišljija moških v družbi presega meje, zato se ne čudite norim idejam moškega o pozah, času in prostoru, ki izhajajo iz seksualne relativnostne teorije!

Napisal: Tomaž Čepon

Preberite še: Kako veš, da želi spati s tabo? in Njegove najbolj intimne skrivnosti (ki ti jih ne bo nikoli priznal)