O moških, ki svoj penis jemljejo preresno!

Dejstvo je, da moškim njihova moškost veliko pomeni. S svojim penisom imajo namreč prav poseben in mestoma svojski odnos.

O moških, ki svoj penis jemljejo preresno! (foto: shutterstock) shutterstock
2. 4. 2013

Kadar se moški znajdejo v istem prostoru goli (npr. v kakšni slačilnici športnega objekta), ni nič čudnega, če se takole - na hitro - ošvrknejo z očmi in si ogledajo 'opremo' konkurence. In ker posledično na osnovi tega svojega medsebojnega ocenjevanja sklepajo, da jih tako 'ocenjujemo' tudi ženske, so nekateri moški primerki tam zunaj pogosto po nepotrebnem kar pretirano v skrbeh glede tega, koliko jih je v hlačah.

Psihoterapevt in avtor popularnega vodnika o seksu Dajmo se dol, Paul Joannides, pravi, da je takšen, poseben odnos moških do svojega penisa - bolj kot ne - normalen, ker:

  • je penis edina igrača iz otroštva, ki jo moški lahko obdrži in s katero se potem igra vse življenje,
  • je ena prvih stvari, ki jih moški naredi zjutraj, ko se zbudi (velja pa tudi za zadnje večerno opravilo), da se dotakne penisa in mod. Bojda gre za moški ritual samopotrjevanja (in ne nekakšno spolno stimualcijo),
  • v povprečju moški lula pet do sedemkrat dnevno, pri čemer vsakič znova izvedejo samemu sebi lasten ritual - od tega, kako potegne penis na plan in ga drži, do tega, ko ga otrese, ko svoje opravi,
  • in nenazadnje: bi si ženske le težko predstavljale, kako pogosto se moški zvije v bolečini, ki izvira iz mod: naj si bo zaradi neugodja ali udarca (npr. nerodno ciljana žoga, ki dotičnega zadane prav v njegove družinske dragulje).

A če bi spričo vsega naštetega še nekako razumele, da fantje svoj penis očitno upravičeno jemljejo resno, pa postanejo stvari problematične, ko naletimo na moške, ki svojo moškost jemljejo preveč resno.

In kakšni so moški, ki svoj penis jemljejo preveč resno?

Paul Joannides pravi:

"... sami sebe lahko prepričajo, da so pravi moški le tako, da se lotevajo tako imenovanih aktivnosti za moške ali popijejo veliko piva ali se zadevajo in si potem priskrbijo blizu sebe še vagino, kamor se lahko vtaknejo."

Ženska, ki bi se zapletla z moškim, ki svoj penis jemlje preveč resno, bi kmalu ugotovila, da je pristen odnos z njenim izbrancem praktično nemogoč, saj je posredi in v središču pozornosti vedno le njegov ... penis!

"Če je moški ves obseden od tega, da je penis simbol njegove moškosti, ali pa zahteva zanj preveliko pozornost, mu je v napoto pri tem, da bi z žensko postala eno. Enako velja za tipa, ki mora vedno igrati možato vlogo. Včasih goji bolj pristna čustva do avta ali računalnika kot do žene."

Več na to zanimivo temo pa si lahko prebereš v knjigi Paula Joannidesa, Dajmo se dol.