Njena olepšana resnica

V skrbi za naš ego ženske olepšujete resnico in moški smo vas ujeli na laži. Nismo pa prepričani, ali nas to res moti.

31. 7. 2008

Moški baje veliko lažemo. Tako trdijo mnoge moje znanke in nekatere med njimi svojemu frajerju skorajda popolnoma nič več ne verjamejo.

Rad te imam, lepa si, ne, nikoli ne bi seksal s tvojo prijateljico, vse takšne komentarje redno jemljejo z rezervo, češ tip govori, kar se mu v tistem trenutku zdi primerno. A sem prepričan, da moški sem ter tja vseeno kaj povemo popolnoma po resnici. Ironija v vsem pa je vsekakor to, da celo ženske v sferi laganja nimate popolnoma čiste vesti.

Majhen ali velik

Predvidevam, da ko si partnerja drug drugemu lažeta s temi majhnimi, neškodljivimi lažmi, živita v prepričanju, da je to popolnoma zdrav pristop k odrasli komunikaciji. Ona potarna, da ima veliko rit, on ji reče, da to nikakor ni res, in položaj je rešen kolikor toliko civilizirano.

Ob tem moški prav dobro vemo, kako tudi ženske manipulirajo z nekaj prav simpatičnimi drobnimi lažmi, ki ublažijo udarec v njegov ego. Ena najbolj legendarnih je recimo ta, da velikost moškega uda ni pomembna. Vsekakor laž vseh laži. Kar vprašajte ženske, ki so kdaj spale s fanti z majhnimi tiči.

Popolnoma vse se s posmehom spomnijo teh izkušenj in popolnoma vse bodo zelo grafično opisale odpor do njegovega primanjkljaja. Če parafraziram Samanthin komentar v seriji Seks v mestu: “Ženske hočete vedeti, da vas tip obdeluje, ne pa, da se zdi, kot da vas hoče poradirati.” In moškim je prav dobro znano, da so vsa nabijanja o tehniki in čustvih le slabo opravičilo za anatomsko revščino, a kaj, ko je lepše verjeti, da ni nič narobe, če si par centimetrov v zaostanku.

‘Nič’ je napačni odgovor

Na seznamu legendarnih ženskih laži drobnega formata je tudi tisti večni komentar Nič ni narobe. Moški smo morda slepi za namige in lepe zavese, a prav dobro vemo, kdaj vaša dobra volja skoprni.

Čutimo, da ste slabe volje in zato vprašamo, kaj je narobe. To vprašanje ponavadi izhaja iz naše resne zaskrbljenosti, saj vas ne želimo gledati čemernih, predvsem če smo vzrok mi. Ko nam takrat v odgovor ponudite le ‘Nič,’ morate potem pri tem ostati, brez pričakovanja, da bomo čez štirinajst dni vedeli, zaradi česa se ponovno razburjate.

Predvsem če je vaša slaba volja v resnici pogojena s kakšno osebno kaprico. Razen seveda, če je težava v postelji.

Kaj pa če je vse res?

Z lažmi med rjuhami se odpre popolnoma nova Pandorina skrinjica. Že tako smo moški v seksu največkrat predstavljeni kot malce naprednejša stopnja divjega kunca. Kot da nam v glavi vse odpove, ko jadrno zaorjemo v žensko, in ne znamo več prepoznati laži od resnice.

Prav te moje znanke, ki tako energično bentijo nad moškim laganjem, pa lažejo tam, kjer je najslabše – v postelji. Hlinjenje orgazma ni le ženska laž vseh laži, temveč fenomen, o katerem pišejo knjige in snemajo filme. Še dobro, da vsak moški rad zelo hitro verjame v svojo posteljno odličnost.

Če torej moški kdaj omilimo resnico zaradi ženske samopodobe in obratno, da ženske kdaj sprostite nežno laž zaradi krhkega moškega ega, je potem morda res, kar je rekel famozni doktor House: “Najboljša razmerja so osnovana na lažeh.” Takšni ciniki pa že nismo, kajne?