Nikoli se ne šali na račun ...

Ne gre za to, da tvoja punca ne bi razumela šale: gre za to, da tvoja punca ne razume šale na račun svojega telesa, svoje (občasno manjše) želje po seksu, na račun svoje mame in, jasno, tvoje bivše. Šale o blondinkah in policajih bo prenesla odlično: še posebno, če si ti policaj in če ona NI blondinka.

27. 4. 2006

... njenega telesa

Glede tega ti še kar zaupamo. Najbrž nisi takšen butec, da bi ti bila najbolj smešna stvar na svetu njeno telo (to te seveda ne bi spravljalo v smeh, če ne bi bilo okoli pasu nekaj ‘šlavfkov’). Kadar ji že skorajda rečeš, da ne potrebuje rokavčkov ali zračne blazine in podobnih neumnosti, se raje zadrži – malo samodiscipline, prosim. Še hujše kot šale na račun odvečnih kilogramov pa so šale na račun njenega apetita. S takšno taktiko jo boš najprej spravil ob živce, nato pa še na dieto. Pozitiven odnos do hrane kaže na pozitiven odnos do življenja, kar pomeni, da slab odnos do hrane pomeni tudi slab seks. Ko spoznaš gurmanko, si lahko obetaš gurmanski seks, zato ... Ti nisi lastnik modne agencije, ona pa ne tvoja manekenka – pusti ji, da uživa življenje.

... njene (občasno manjše) želje po seksu

Nune, samostan, prošnja za službo v knjižnici in tako naprej – ni smešno! Ženske imamo manj stalno željo po seksu in nakupovanju kot ti. Tebi se ves čas seksa in nikoli ne nakupuje, nam pa se včasih seksa in včasih nakupuje. Naslednjič ko jo boš primerjal s hlodom, se spomni, da bo opazke na račun njenega izjemoma manjšega libida vzela kot komentar na tvoje vsesplošno nezadovoljstvo z vajinim spolnim življenjem.

... njene mame

Občutljivo!!! Tudi če je njena mama Cruella de Vil osebno in si je vsako tvojo šalo zaslužila z zlobnim jezikom in dejanji, je nimaš pravice obrekovati. Tvoja punca se čez njo mogoče celo rada pritožuje, a ko se ti vmešaš s kakšno neslano pripombo, takoj pozabi na zamere in se postavi na njeno stran. Razumemo, da se ti zdi čudno, da se je zadnjič skoraj v hlače, ko si oponašal ‘taščo’, naslednji dan pa ti je vse skupaj užaljeno zmetala v obraz. Vse to je sprejemljivo, če pomisliš, da so se nekatere punce svojih bivših še po letih in letih sposobne spominjati le po tem, da so se delali norca iz njihovih mam.

... svoje bivše

No, to je pa še hujše. Ni ga hujšega od tega, da briješ norce na račun svoje bivše punce. Si kdaj pomislil na to, da se ljudje še najraje šalimo iz stvari, ki so nam pri srcu? Ko torej razlagaš, kakšne je tvoja bivša špičila v kuhinji, tvoja punca postane ljubosumna na njene razkuhane makarone in zažgane zrezke. Šale te vrste pomenijo le eno: svoje bivše se še vedno zelo rad spominjaš, in ne glede na to, koliko časa je preteklo od vajinega zadnjega srečanja, te še vedno lahko nasmeji (pa čeprav zato, ker ni imela talenta za kuhanje).