Nekaterih ženskih stvari ne razumem

Razlike med spoloma so mi bile od nekdaj privlačne. So pa tudi izjeme.

29. 1. 2009

Seveda imamo tudi moški svoje cvetke, o katerih bi lahko marsikaj iskreno napisal, ampak kdo pa pljuva v lastno skledo?

Ženske na moškem WC-ju

Pred nekaj leti se je začel ta pojav, da ženske v lokalih hodite na moške WC-je. Najprej se mi je morda zdelo celo simpatično, ideja o unisex straniščih je privlačna. Zdaj pa bolj ko to gledam in bolj ko o tem razmišljam, manj mi je všeč.

Razumem, da vas tišči, da je v ženskem stranišču vedno daljša vrsta in da so ženska stranišča bolj umazana. Ampak punce, s tem ko ste se odločile iti v moško stranišče, ste zunaj pustile tudi vso svojo damskost. In to je narobe. Dekleta, ki hodijo mimo pijanih tipov, medtem ko le-ti urinirajo, pokažejo, da so njihov stil, njihova kultura in občutek za dober okus na zelo nizki ravni.

Risanje po zarosenih steklih

V mislih imam avtomobilska stekla. Ko jih zagledate, se jih morate dotakniti, narisasti kakšno rožo ali napisati svoje ime. In vsakič, ko moški to vidimo, nas zvije, ker vemo, da ko se bodo stekla odrosila, se bodo vaši sledovi še vedno poznali in bo zaradi tega treba ponovno čistiti.

To je pa dodatno delo. Tako da naslednjič imejte to v mislih in se temu nagonu uprite. Razen če napišete: “Ti si najboljša seks mašina na svetu!!!’’ V tem primeru ne bomo jezni.

Telefonski klici kar tako

Moški po telefonu ne klepetamo. Mislim, da ne poznam nikogar, ki bi me poklical kar tako, da bi se samo malo pogovarjala. Če se hočemo le pogovarjati, se dobimo na pivu in se pomenimo. In edino, kar se menimo po telefonu, je, kdaj in kje se dobimo. Ve pa ste drugačne.

Ve se pokličite, da se zmenite za kavo in se pri tem že po telefonu eno uro pogovarjate. Potem greste na kavo, tam kramljate in se čez kakšne štiri ure spet pokličete, ker se je med tem časom lahko že kaj pomembnega zgodilo.

Ličenje

Zakaj toliko ličil? Da ne bo pomote, všeč mi je, če malo poudarite naravno lepoto svojega obraza. Ne razumem pa pretiravanja. Ni se vam treba prav vsak dan naličiti, kot da greste na modno revijo. To je smešno. Predvsem pa ne pretiravati z debelino pudra.

Vem, da morda hočete zakriti kakšno nepravilnost na koži, ampak če pretiravate, se mi ves čas sprašuejmo, če morda nimate zlatenice, čudne barve, ne vemo, ali sploh vidimo kaj vaše kože, zmedeni smo. Rajši vidim kak mozoljček kot pa pustno masko.

“Kdaj je punca preveč naličena?”

  • “Imam zelo rad, če je punca naravna ali kvečjemu blago na­ličena. Pogosto rečem, da je ličil preveč.’’ Mario, 27, komercialist
  • “Recimo na maturantskih plesih. Drugače pa rečem, da je preveč naličena, ko se res opazi, da ima na obrazu veliko ličil.’’ Klemen, 21, študent
  • “Kadar imajo na sebi preveč pudra in so videti, kot bi imele na obrazu fasado. Take so predvsem ponoči.’’ Dejan, 22, študent
  • “Kar nekaj punc je preveč naličenih. Preveč je že takrat, ko se dejansko vidi, da ima na sebi ličila.’’ Luka, 22, študent
  • "Ko se preveč napudra. Tudi šminka mi ni preveč všeč. Namazane oči so pa lepe.’’ Matic, 21, študent

Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri