Nekatere stvari skrivamo pred vami

Radi imamo odkritost, pa vam nekatere stvari vseeno težko povemo.

26. 2. 2009

Čeprav se vam morda kdaj zdi, da vam moški še preveč povemo, recimo o stvareh, o katerih nočete ničesar slišati, kot so naše prebavne navade, pa obstajajo področja, o katerih vam zelo neradi govorimo.

Trenutki, ko izpademo reve

Ni pomembno, kako dolgo smo skupaj, kako intimni in odkriti smo v zvezi, vedno nam je težko povedati o dogodkih, v katerih se nismo ravno izkazali kot moški. Kako nas dojemate kot moške, nam je zelo pomembno.

Ena največjih mor za moškega je, da bi si njegova ženska o njem mislila, da je navadna reva, ki nima jajc in se ne zna postaviti zase, da lahko vsi pometajo z njim, da ničesar ne zna pravilno narediti, da je zguba ter da ni dovolj moški. Zato vam o dogodkih, kjer se morda nismo ravno izkazali, ne bomo povedali, pa če bi si s tem rešili levo roko.

Bolje biti enoroki moški v vaših očeh, kot pa skopljenec z dvema rokama. Če se kdaj sprašujete, zakaj vam ne pove, kaj je šlo v službi narobe, ali zakaj vam ni povedal, da ga je šef skoraj odpustil, je razlog v tem, da vsaj v vaših očeh hoče ohranit svoje moško dostojanstvo.

Naša družina

Različni značaji v družini in ožjem sorodstvu so sicer lahko zelo zabavni za kakšno gledališko igro, v resničnem življenju pa je veliko lepše imeti normalne člane, takšne, ki ne izstopajo in te ne spravljajo v zadrego.

In moški mislimo, da so naši zblojeni sorodniki lahko problem za našo zvezo, zato takšne osebke kar se da dolgo skrivamo pred svojimi ženskami. Smo mnenja, da stric alkoholik, teta vaški radio, oče hladen deloholik, brat falirani študent in bratranec manjši diler pač ne morejo narediti dobrega vtisa.

Šele ko spoznamo vaše sorodstvo, si malo oddahnemo, saj vidimo, da ni samo naša familija nora. Pa tudi ko spoznate našo družino, želimo, da veste, da jabolko lahko pade daleč od drevesa.

Mislimo, da nismo v isti ligi

Moški seveda hrepenimo po dobrih ženskah, jih lovimo, osvajamo, se trudimo okrog njih, ko pa končno eno takšno dobimo, se pojavi problem. Kar naenkrat se pojavi dvom, da ste mogoče predobre za nas. Tega vam seveda ne moremo povedati, ker nočemo biti nesigurne jokice, vendar v nas neprestano tli ta negotovost.

Vsakič, ko gremo po ulici in se za vami obračajo vse moške glave, se sprašujemo, ali niste morda zunaj naše lige. Zato ne bo prav nič narobe, če nam daste kdaj kakšen kompliment, pohvalite kakšno našo lastnost in morda poveste, kako srečne ste z nami. To potrebujemo, čeprav vam tega ne bomo nikoli priznali. Lepše ko ste, bolj nas morate hvaliti.

Kaj vse moški zamolčijo ženskam?

“To, da nam je všeč kaka druga punca. Tudi če ravno nima perfektne postave, ji tega ne boš povedal.’’ Gregor, dijak

“Predvsem stvari, ki bi jih razburile; kadar naredimo kaj takega, kar ne bi smeli. Še posebej stvari, na katere so ljubosumne.’’ Mario, informatik

“Ne poveš ji, s kolikimi si dopisuješ in koliko imaš prijateljic. Drugače pa jaz povem vse drugo.’’ Luka, dijak

“Največkrat zamolčimo to, da jih imamo radi. Neradi se pogovarjamo o teh stvareh in so potem razočarane.’’ Kristjan, natakar

“Jaz po navadi zamolčim nekaj, kar sem obljubil, da ne bom naredil, a sem. Nikoli ne priznam svojih napak za nazaj.’’ Sandi, ekonomist

Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri