Nebogljeni na zmenkih

Napake, ki jih počnemo samo zato, ker ste nam všeč.

29. 9. 2005

Moški na zmenkih večkrat delamo zelo očitne napake. Pravzaprav se količina napak največkrat sorazmerno povečuje, bolj ko nam je dekle všeč. Razum se izneveri in naš vtis na zmenkih prične pešati. Pravijo sicer, da vaja dela mojstra, ampak morda je vseeno pametno, da si naslednjič, ko boš privolila v zmenek z naključnim tipom, v zakup vza meš sledeče, ne nujno le moške napake.

Prepričal te bom, da sem ti všeč

Zmenkarjenje je za moške tekma s časom. Kako dekle, ki nam sedi nasproti, v poldrugi uri prepričati, da sem najboljši izbor za nadaljevanje intimnih stikov? Napaka 1: moški postanemo prijazni. Strinjamo se z vsakim njenim komentarjem, občudujemo vse, kar stori, in pretiravamo s komplimenti. Nevede, da prijaznost žensk ne prepriča, prepriča jih le instiktivni impulz, trenutni občutek, da je moški pred njimi vreden greha. Za nas pa se bitka s časom nadaljuje.

Vemo, kakšni so znaki, ko dekletu postanemo zanimivi. Potuhnjeni dotiki, vabljivi nasmehi, globoki pogledi. In za te znake smo pripravljeni zanikati vse – celo samega sebe! Napaka 2: v pogovoru izvemo, kakšnega moškega si dekle želi in jo potem prikrito prepričujemo, da ustrezamo vsem naštetim karakteristikam. Kolikokrat se ti je moški že pohvalil s fantastičnimi finančnimi prilivi? In kolikokrat te je to prepričalo? No, vidiš.

Razgaljena čustva

Čeprav vse moderne kolumne in šole pecanja moškim neprestano dopovedujejo, da morajo biti za ženske izziv, rahlo nedostopni misterij, ki jo bo vedno puščal v ugibanju, se ta nasvet v praksi hitro zamegli. Vse, kar ostane, je zlagana enačba, po kateri ženske ljubijo čustvene dedce. Napaka 3: moški zelo radi izustijo tisti: “Veš, da te imam rad,” nekje na tretjem ali četrtem zmenku. Njej jasno odpihne glavo, njemu pa s tem vse nadaljnje možnosti.

Moški šele sčasoma spoznamo, da imajo lepe ženske tudi veliko izkušenj. Prestale so svojo dozo zmenkov, vedo, kaj lahko pričakujejo, in ne trpijo, ko ta čustvena podrejenost pripelje do copatarstva. Napaka 4: moški v želji, da ženske ne bi razočarali, predamo svojo moč. Odločitve in želje oddamo v njeno domeno. Delamo tisto, kar ustreza njej, ker jo resnično želimo izpolniti vsako željo, v istem trenutku pa si le želimo, da ne bi storili kakšne napake.

Spregledani znaki

Še najbolj pa moški nastradamo pri branju znakov. Jasno je, da ženske v vsaki priložnosti vedo, kaj moški hoče. Zato je praktično vse odvisno od njega, da stori tisto pravo stvar v pravem trenutku.

Napaka 5: moški si znake razlagamo po svoje. Oziroma sledimo lastnemu ritmu, ne da bi bili sploh pozorni na kakšne namige. Tako ne poskusimo poljubiti ženske po koncu prvega zmenka, češ da situacija ni bila prava. Oziroma se vsilimo v poljub ob najbolj neprimernem trenutku. Še več, včasih izsilimo celo fizični kontakt. A četudi ob porazu on postane nebogljen in željan razumevanja, je nujno, da vztrajaš pri svojem. Na koncu moškega vseeno najbolj vzburi prav lov.

Darjo Hrib