Najti zmago v porazu

Ko zmagamo pri ženski, je lepo. Ko premagamo druge moške, je še lepše.

25. 10. 2007

Katjo sem spoznal v nočnem klubu, bila je nedvomno najboljša mrha tam tisti večer. Pristopil sem, napol zato, ker imam po nekaj koktajlih močno otečeno samozavest, napol pa zato, ker se mi je nasmehnila. Flirt se je kmalu spremenil v pogovor in končala sva v njeni postelji. Imela je svilene rjuhe. Po pravici povedano me je malo zeblo.

Drugi v vrsti, prvi v postelji

Bistvo tega snidenja je bilo naslednji dan. Po napornem obisku kopalnice, kjer sem poskušal čim bolj potiho iztresti iz sebe vse, kar se je nabralo prejšnji dan (imam nekakšen notranji odpor proti temu, da me dekle na prvem ‘zmenku’ sliši pri straniščnih opravilih), me je Katja razveselila s prijetno novico: “Imam fanta, mimogrede,” je navrgla, ko sem iskal eno izmed obeh nogavic.

Okej, ima pač fanta – moški smo v primerih, ko v dekle nismo zaljubljeni, čisto ležerni, kar se tega tiče. Bolj me je zmotilo, ko mi je povedala, kdo je njen fant. Bil je namreč znan. In športnik. Košarkar, točneje. Temnopolt. Ah, hudič, potem sem pač moral vprašati: “Ima večjega kot jaz?” Večkrat so mi že rekli, da moram premisliti, preden kaj rečem na glas. “Ja.” Niti sekunde si ni vzela za premislek. “Pa ga zna uporabljati,” poskušam nekako rešiti svoj ego. “O, ja. Seksa kot žival.

“Hvala bogu me je Katja poklicala čez dva dni za nov seks zmenek. Očitno sem ji vsaj ugajal, pa še njen uradni fant je tisti dan imel tekmo, ki sva jo v živo gledala pri njej doma, medtem ko sem jo božal po golem telesu. Moj ego je bil srečen.

Iskrica v porazu

Slab mesec po vsem tem me pokliče prijatelj. Češ, naj pridem na jutranjo kavo v neki mizeren lokal tam blizu njegovega doma. Da ima novico, je rekel. Ko ga zagledam, ima bebav nasmešek in iskro v očeh. “Ej, stari, kakšno bejbo sem včeraj napičil.” Sovražim te zgodbe, a naj mu bo. “Povej na hitro in brez podrobnosti,” siknem. “Ah, počakaj, že prihaja. Naj ti predstavim – Katjo.”

O, prečudovita ljubljanska vas, kako nisem tega že kar pričakoval. Katja presenečenje na obrazu hitro zamenja za tiho prošnjo, naj je ne izdam. Zato igram igro, se predstavim, in ko gre moj prijatelj prijazno plačat k šanku, se nagnem k njej in šepnem: “Kdo od naju je boljši v postelji?” Katja mi pomežikne. “Ti.” Kako lepo je bilo to slišati iz njenih ust, pa če se je zlagala ali ne. Navkljub vsemu sem se tisto jutro kar hitro pobral po svoje.

Pomembna je zmaga

Poanta te zgodbice, drage bralke, je v tem, da moški vedno, ampak res vedno najdemo smisel za tekmovalnost. Zaplet, ki bi morda lahko sprožil čustvene izbruhe in obenem zaplet, ki me je celo postavil v šah-mat pozicijo, kjer bi lahko razkrinkal športnikovo dekle in se obenem še pohvalil, da sem bil v njej prej kot moj hvalisavi prijatelj, sem obrnil v tiho zmago.

Katja me od takrat ni več poklicala, sem pa nekega večera spoznal njenega športnika. Prijazen dečko. Medtem ko se je pogovarjal z mano, je mojo prijateljico prijemal za rit. In tako je v vesolju spet vse v najlepšem redu.

On spregovori

Kolikšen je moški ego in tekmovalnost?

  • “Zbode že, ampak ker sem samozavesten, grem naprej. Veliko je rib v morju ...” – Jaša, 27, oblikovalec
  • “Tudi, ko gre za iskrice, se še vedno držimo tega, da ne hodimo v zelje eden drugemu.” – Luka, 21, študent
  • “Bistveno razliko vidim v tem, da moški znamo to speljati, ne da bi se skregali, ženske pa ne ...” – Aljaž, 25, študent
  • “Včasih je moškost prizadeta, ampak vse je odvisno od samozavesti in tega, kakšna čustva so spletena v trikotniku.” – Matic, 22, študent
  • “Odvisno od tega, kakšna prijatelja sta: globlja ko so čustva do njega, večja je lojalnost.” – Črt, 23, študent

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri