Najino prvo potovanje

Dokazi, da je potovanje svežih zaljubljencev najboljši test za uspeh nadaljnjega razmerja.

25. 5. 2006

Ena od ključnih točk v razmerju je nedvo­mno prvo skupno potovanje. Ta dogodek je v večini razmerij prvi prikaz 24-urnega sobivanja in zato tudi dogodek, ki lahko razmerje utrditi ali pa ga dokončno zlomi. In s čim vse se moramo moški soočiti na potovanjih?

Saj prideva nazaj, kajne?

Nisem eden tistih dedcev, ki na peti dan počitnikovanja razmišljajo: “Hm, morda bi pa vseeno moral s seboj vzeti še ta druge gate.” Večkrat spakiram čez meje potreb, a ko ona odpre svoj kovček, tam zazeva 85 majčk, 14 kratkih krilc, 8 kopalk (Zakaj le? Saj se same sproti perejo!) in 20 parov čevljev.

Meni se sicer to zdi zelo simpatično, predvsem ko se zadeve preselijo še v kopalnico. Sicer nisem omejen na pol leta staro zobno krtačko in šampon, ki je obenem tudi gel za tuširanje, zobna krema in vosek za avto, a vseeno dobim le polovico poličke, kajti preostale tri zavzemajo nešteti preparati, med katerimi sta obvezno tudi likalnik za lase in tisti svaljki za kodranje.

Zakaj se ta, med seboj izključujoča pripomočka, vedno znajdeta na potovalnem seznamu, ne vem, a ko se v kopalnici sestavi pravi mali frizersko-kozmetični salon, se niti ne sprašujem več.

Prosim, prevzemi organizacijo

Moški smo nesposobni pri organizaciji potovanj. To pa zato, ker se jih lotevamo polovičarsko. Ko gre za dopust, nas kakšna pretirana investicija energije niti ne zanima, če je le potrjeno, da je hotel klimatiziran in bar v dosegu parih korakov. Prvo potovanje naj bi bilo užitek zaljubljencev z ogromno seksa, ne pa planinarjenje čez lokalne pečine v iskanju neke prazgodovinske votline.

Vso dodatno organizacijo, bodisi najem avtomobila ali potrditev fakultativnih izletov, bomo moški opravili na kraju samem. Zato nasvet: če s fantom potuješ v oddaljeno deželo, kjer naj bi vaju na letališču čakal rent-a-car, pred odhodom to še sama preveri.

Udobje intimnosti

Življenje v skupnem prostoru pa na prvem potovanju neizogibno pripelje tudi do nevšečnosti glede uporabe stranišča. Sam še nisem uspel doseči udobja, da bi opravljal biološke nuje brez maksimalne uvidevnosti do dekleta, a je to najboljši teren za trening. Ko je moški končno sproščen, bo samo opravil svoje.

Ko je sproščena ženska, bo le namignila, da mora on nujno povečati glasnost na teveju in morda pustila, da ostane na lokaciji iste poštne številke, medtem ko ga bo zagotovo poslala vsaj dve sobi stran, če ne celo ven. Kaj hočemo, ženske imajo rade mir, ko opravljajo svoje potrebe.

Na koncu je prvo skupno potovanje resnično neprecenljiva izkušnja. Sam pri sebi si upam trditi, da se z žensko, s katero potiho niti ne vidim prave prihodnosti, pravzaprav nikoli niti ne bi hotel spustiti na tovrstno počitnikovanje, pri tistih redkih preostalih pa je to zagotovo način, da se vrneš domov v močnejše razmerje in – kar je očitno še pomembnejše – s čisto novo vazo iz eksotičnih školjk.

Dario Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri