Najbolj seksi moške strani

Sočne ustnice, močne roke, čvrst trebuh, široka ramena in tleskajoča ritka: to so argumenti, ki naš ženski razum v trenutku pošljejo na počitnice.

22. 1. 2013

Vsaka od omenjenih vročih točk ima seveda čisto svoje prednosti, s katerimi izziva, vabi in zapeljuje.

Njegov hrbet: neznansko zapeljiv

Ena od študij kaže, da telesni volumen ali velikost posameznih delov telesa moškega (na primer obseg prsnega koša ali mera čez pas) nimata najpomembnejše vloge pri formuli, ki določa, kako zanimiv je moški za ženske.

Glavno besedo pri tem ima namreč optimalno razmerje med širino njegovega torza in boki.

Na ženske še posebno zapeljivo deluje t. i. V-oblika močnega moškega hrbta, ki vzbuja našo potrebo po opori in zaščiti in nas vabi, da se potihem priplazimo od zadaj, ovijemo svoje roke okoli njegovega života in nato prislonimo lice v kotanjo med njegovi lopatici.

Oči: prodornost duše

Ženske naj bi v oči kot dušo človeka po svoji naravi verjele veliko bolj kot moški, zato jim v ljubezenskih ritualih pripisujemo tudi večji pomen.

Študija, objavljena v reviji Nature, je pokazala, da privlačnost med osebkoma nasprotnega spola raste, kadar se intenzivno gledata v oči.

Če se boš torej vztrajno izmikala njegovim neposrednim osvajalskim pogledom, žarnica med vama zagotovo ne bo zasvetila. Vsaj na začetku se prepusti njegovemu ljubljenju z odprtimi očmi!

Njegova ritka: signali, ki burijo

Ko tvoj najdražji vstane izčrpan od čutnih poljubov in ljubezenske strasti, te pogled na njegovo slastno zadnjico takoj spet napelje na tiste trapaste misli.

Tleskajoča ritka na večino žensk učinkuje kot ključ do (ponovnega) vzburjenja.

Že naše predhodnice v kamenih časih so ob pogledu na dobro oblikovane moške zadnje dele občudovale ta rokenrol, ki ga skrivajo moški v bokih. Najboljša pokazatelja sta dve nemirni jamici na zunanjih ličkih njegove ritke. Noben čudež torej ni, da jih tako rade nežno božamo, tepemo in na koncu poljubljamo.

Njegova usta: ključ, ki odpira

Čutno našobljene ustnice, kot jih ima Oliver Martinez, ali deško ironična poteza na ustih kot pri Hugh Grantu – usta odločajo o tem, ali oditi ali ostati.

Če si jih ne želimo poljubljati, to zagotovo tudi pomeni, da si ne želimo ljubiti moškega, ki mu ta usta pripadajo. Kajti prav z njegovih ustnic lahko natančno odčitamo, kako strasten je moški, ki stoji nasproti nam.

Verjele ali ne, raziskovalci so ugotovili, da nas v ljubezenski ritual vabi prav takšna oblika ust, kot so naše.

Višina: centimetri so pomembni

Visoko raščen mišičast tip je osrednja figura ženskih spolnih fantazij.

Kar priznaj si, da se tvoje oči v množici ljudi najprej sprehodijo in odpočijejo na ‘velikanih’. K temu pridajmo še to, da so raziskave, ki so jih opravili na poljski univerzi Vroclav, potrdile, da imajo moški, ki so višji, povprečno več otrok od tistih, ki so manjši.

Ženske očitno bolj ljubimo moške, ki s svojimi centimetri, podobno kot s širokimi pleči in z močnimi mišicami, jasno kažejo, da so zdravi in imajo dober genski material. Materi Naravi pa se je težko upirati!

Njegov trebuh: fantastičen videz

Četudi predstavljajo intenzivni treningi našega ljubega najhujšo konkurenco ljubezenskem prostem času, nam to, da popustimo, vendarle lahko prinese tudi radosti posebne vrste. Še posebej, če imamo same veselje do prav posebnega športa: sprehajanja svojih prstkov po njegovi popolni skulpturi ali igranja igrice z njegovimi mišicami, medtem ko nas on ljubkuje.

In tudi če je njegov trebuh prej bolj medvedkast kot podoben gladki mizi, smo še vedno dovzetne za ta del telesa in svojo glavo rade odpočijemo na njem.

Njegove roke: prepovedano izpustiti

Si že kdaj opazila, da pri pogledu na popolno oblikovane moške nadlakti ženske začnemo srepo gledati in začutimo neustavljivo potrebo po tem, da navlažimo svoje ustnice? – Zakaj? – Ker tricepsi in bicepsi v svoji najboljši formi signalizirajo, da tukaj pred nami stoji moški, ki ni le zadosti močan, da nas zagrabi in odnese v posteljo, temveč nam je osebno zmožen preskrbeti izjemno visok let.

Nič ni bolj erotično od tega, da se v trenutkih ekstaze opre na dve močni roki ali da nas ležeče v položaju žličke prežemajo njegove močne roke in nam zagotavljajo, da smo na varnem.

Duška Jarc