Na kaj pravzaprav ‘padajo’ moški?

Erotično zapeljevanje ima svoje zakonitosti, ki so včasih logične, največkrat pa ne. O tem, kaj jih znori, so tokrat spregovorili moški sami.

Na kaj pravzaprav ‘padajo’ moški? (foto: Profimedia) Profimedia
30. 7. 2016

Ko moški dvigne ženski srčni utrip, je znak za začetek osvajalskega pohoda. Treba ga je opozoriti nase, ga očarati in pritegniti njegovo pozornost. Razen v primerih, ko gre za obojestranski očesni stik, ob katerem preskočijo iskrice in se oba prepustita občutkom ter brez načrta sproti pišeta intimno zgodbo. A tokrat ne bo beseda o silovitih strastnih romancah, temveč o tistih bolj pogostih primerih, ko se je treba za romantiko malo potruditi. Moški so nam odkrili skrivnosti, kako lahko brez večjega truda naredite nanje pravi vtis. Beseda je torej njihova.

Moški zmeraj opazimo: uhajajoče perilo

Kako deluje na nas: Prvi moški aksiom je matematična enačba: perilo = seks. Že sekundni pogled na košček perila, ki poblisne izpod obleke, na primer na naramnico modrčka, ki je nagajivo ušla mimo roba majice, refleksno prebudi naše hormone. Prva misel je: kjer je perilo, se nekaj skriva pod njim. Kaj je spodaj, seveda vemo, in to je dovolj, da nas požene v tek. Želimo si, da bi ob takih priložnostih ženske razmišljale širše. Saj veste, darilo je popolno takrat, ko je lepo aranžirano in zavito.

Vsebina je torej enako pomembna kot embalaža, zatorej si (nam) privoščite nežne čipke. Po možnosti rdeče, ne podcenjujte pa niti klasične bele. Pravzaprav ne boste zgrešile, če se boste pri nakupih perila ravnale po občutku. Če se boste v perilu ve počutile seksi, si lahko le mislite, kakšen učinek bo zapeljivo oblikovana tkanina naredila na nas.

Za dodatni učinek pri ‘neubogljivem’ perilu lahko naredite še nekaj več. Ko boste opazile poželjiv moški pogled na nagajivi naramnici, si jo počasi popravite, in nam potem namenite napol opravičujoč, a hkrati dvoumen nasmeh, pa nas bo izstrelilo iz čevljev pod strop.

Pretiravanje se lahko maščuje: Popravljanje naramnice opravite po žensko, nežno in z občutkom. Ne skušajte posnemati moške robatosti in opraviti kot možače, ker nas boste v hipu prebudile iz sanjskega sveta in postavile na trdna tla. Magičnost trenutka, ko se izza obleke poblisne perilo, lahko pokvari tudi barva. ‘Prepovedana’ je kožna barva perila, ker pri nas vzbuja neprijeten občutek sterilnosti in ubije pravkar prebujeno željo.

Moški zmeraj opazimo: vaše pretegovanje

Kako deluje na nas: Po nekaj urah bolj ali manj negibnega sedenja pred računalnikom si nič hudega sluteč privoščite malo sprostitve. Dvignete roke nad glavo, globoko vdihnete in se z zadovoljnim predenjem iztegnete, da napetost v hrbtenici popusti. Pri vas popusti, pri nas se naseli! Moški ne vidimo vašega utrujenega telesa, ki hlasta po sprostitvi, ampak zapeljivo usločeno postavo. Pri pretegovanju se namreč zaradi iztegnjenih rok nad glavo vaše prsi dvignejo, hrbet se usloči in vaše telo v naših očeh zablesti v vsej dolžini.

Položaj nas spomni na intimni položaj in spusti naše primarne nagone z vajeti. Skrivoma bomo obračali poglede in vas, kolikor se bo le dalo neopazno, občudovali, misli pa nam bodo spet uhajale na ‘prepovedano’ področje. Če boste pri pretegovanju za dobro mero še zaprle oči in pri izdihu nežno in sproščujoče zamrmrale, si boste lahko pripisale kar pet točk za odlično opravljeno delo. Mi bomo med tem že v devetih nebesih.

Pretiravanje se lahko maščuje: Pogled na vaše gibko telo je dobrodošel in buri naš libido, nikar pa ne pretiravajte in uprizarjajte artističnih točk, ker boste dosegle nasprotni učinek. Pravilo je približno takšno: bodite podobne ljubkim in lahkotnim telovadkam, nikakor pa ne skušajte posnemati cirkuških akrobatk, ki dajejo občutek žvečilke brez kosti.

Moški zmeraj opazimo: kako se pozdravljate s prijateljicami

Kako deluje na nas: Ob srečanju s prijateljico, ki je niste videle nekaj časa, ji skočite v objem, morda pade tudi bežni poljubček na lička. Vajin izliv čustev je za nas že seksualna predstava, v kateri naše umazane misli hitijo z veliko hitrostjo naprej. Seveda ne razsojamo o primernosti javnega kazanja čustev med ženskama, navsezadnje, kdo pa smo, da bi se vmešavali v tako ljubko razmerje in se vrivali med iskreni prijateljici. Ali pač?

No, če nas že vprašate, bi se z veseljem vrinili med njiju in umazana domišljija nam že riše možne podobe z žensko na levi in desni, spodaj in zgoraj ... Zato priporoča-mo, da svojo privrženost prijateljici izrazite s ploho nežnosti. Preden se potem začnete pogovarjati z nami, nam morate obvezno privoščiti minutko ali dve, da umirimo razburjenje in pridemo do sape.

Pretiravanje se lahko maščuje: Čeprav vemo, da ste razburjene ob srečanju s prijateljico, obdržite izlive čustev na vajetih. Nikakor si ne privoščite ščipanja v lička, kar izniči prebujeno naslado, ali krikov, kajti med vreščanjem vas bomo le težko vprašali po telefonski številki.

Moški zmeraj opazimo: pijača, ki jo naročite

Kako deluje na nas: Tudi izbira pijače, s katero se želite odžejati v lokalu, lahko sproži našo pohoto in nam celo daje priložnost, da se vam približamo. Predstavljajte si vroče poletje, modro nebo brez oblačka in žgoče sonce. Mar res mislite, da v opisanih okoliščinah nujno potrebujete mavrično obarvano mešano pijačo s papirnatim dežničkom, ki krasi kozarec?

Prikupile se nam boste s preprostejšo izbiro. Če boste naročile preprosto mrzlo pivo, ki velja za moško pijačo, nam boste sedle globoko v srce. Pivo na vaši mizi nam bo povedalo, da znate uživati tudi v vsakdanjih, enostavnejših rečeh, da za dobro počutje ne potrebujete bleščic, da ste zabavne, raznovrstne in prilagodljive osebnosti, zato se bo naše zanimanje za vas takoj okrepilo.

Pivo nam bo hkrati omogočilo, da se vam približamo. Saj veste, da smo večinoma revnega duha in ne premoremo barvite palete prvih spoznavnih nagovorov, ampak se največkrat osmešimo z blebetavimi neumestnimi pripombami. Ko pa gre za pivo, stopimo na znani teren, na katerem se prebudita naša duhovitost in jezičnost.

Pretiravanje se lahko maščuje: Če ste se odločile za hmeljev napitek, se zavedajte, da ga morate tudi izpiti. Naj vam ne pride na misel, da bi se ob vsakem požirku kremžile, ali da bi ga – bog ne daj – pustile vnemar, da se na mizi le greje in ga obletavajo muhe. Računajte na to, da nas bo pivo zbližalo in da se vam bomo kmalu pridružili ter začeli klepet. Zato imejte raje v rokavu kakšno zabavno zgodbico.

Na primer o stricu Janezu, ki je sam varil pivo in je v pivski vnemi nekoč padel v cisterno ter utonil. Potem zamahnite z roko in namišljeno zgodbo končajte s tem, da tako velik oboževalec piva gotovo ne bi hotel oditi s tega sveta na drugačen način.

Moški zmeraj opazimo: kako se smejete

Kako deluje na nas: Na zabavah se oziramo za dekleti, ki dajejo vtis dostopnosti. Privlačijo nas odprte, zgovorne ženske, ki se rade odkritosrčno smejijo, še posebej, ko skušamo biti duhoviti. Slehernemu moškemu bo godilo, če bo lahko pomislil, da je novi Jerry Seinfeld, zato pokažite smisel za humor in z nasmejanimi lici dokažite, da vas naše domislice zabavajo.

Pretiravanje se lahko maščuje: Naj bo vaš smeh naraven, saj menda ne želite, da bi v preveliki želji, da ugajate, zvenele izumetničeno. Še bolj pa pazite, da ne bi od pretiranega krohota že kar hlipale. To ni prav nič seksi in vzbuja dvome o iskrenosti.

Moški zmeraj opazimo: dotike vašega telesa (hm … v javnosti)

Kako deluje na nas: Le malo reči je bolj zapeljivih, kot je nežen sprehod vaših prstov po lastni koži. Tovrstni dotiki nam odkrivajo vašo nezavedno željo po telesnih stikih in v nas hkrati prebujajo potrebo, da bi zamenjali vaše prste z našimi. Če nas želite pritegniti, ali še več, zapeljati, začnite pot na ključni kosti ob vratu, nato s prsti prekrižarite lice in končajte med lasmi. Bolj ko bodo gibi počasni, bolj nas boste ogrele. Če boste zraven še priprle oči in se rahlo ugriznile v ustnico, nas boste že imele na vrvici.

Pretiravanje se lahko maščuje: Božanje je zapeljivo, praskanje pa zelo nezaželeno – povežemo ga s kožnimi izpuščaji.

Moški zmeraj opazimo: način vašega čakanja

Kako deluje na nas: Vedno, ko čakate, pa naj gre za začetek predstave pred kinom ali za postopanje na avtobusni postaji, moški bomo kot Orwellov veliki brat skrbno opazovali, kako si krajšate čas. Kar koli že počnete, da si prebijete čakalno dobo, vsakih nekaj minut obvezno s pogledom ošvrknite okolico. Še bolje bo, da se boste lotile križanke in nas povprašale po kakšni tričrkovni rešitvi.

Pretiravanje se lahko maščuje: V nobenem primeru ne pogledujte na uro vsakih trideset sekund. Zdele se nam boste resne, in umaknili se bomo. Prenavljanje nanesenega ličila na obrazu je sicer tudi v redu. Predvsem šminkanje, saj je poteg rdečila po ustnicah zelo erotičen, nikakor pa si ne omislite nitkanja zob ali nanašanja barvila na trepalnice z odprtimi usti.

Moški svetujejo, kaj lahko pustiš vnemar

  • Draga obutev Seveda opazimo razliko med športnimi copati in škornji z visokimi petami, a obutev vseeno ne sodi med stvari, ki jih malikujemo. Zato ne zapravljajte energije za izbiro čevljev.
  • Dlakomanija Naj gre za redno dnevno odstranjevanje nezaželenih in estetskim zahtevam neprijaznih dlak, mirno si lahko prihranite bolečine. Pri moških dan ali teden stara dlaka nikoli ne bo ubila želje po seksu.
  • Razkošna posteljnina Mislite, da nas ducat raznovrstnih blazinic vabi v posteljo, vendar to ne drži. Za nas so le ovira na poti do vašega telesa.

Petra Potočnik

Preberi še: 25 (porednih) stvari, ki si jih on noro želi od tebe

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri