Moškim so bolj kot deške všeč ženske s postavami peščene ure

Pritoževanje nad kilogrami moške spravlja ob živce. Kakšnega kilograma več, ki nas spravlja v obup, on sploh ne opazi. Še več. Raziskave kažejo, da je v resnici njegov ideal malce bolj okrogla ženska.

26. 8. 2011

Zadnje tedne so se večini žensk (poletje, kajpak) po glavi motale naslednje misli:

'Zredila sem se. Le kaj si bo mislil moj dragi. Joj, pa kaj bo na plaži? Sončna svetloba tako nesramno razkrije vse, kar je narobe z mojim telesom ...'

In ker je na plaži še polno drugih, med njimi tudi veliko bolj popolnih ženskih teles, smo osredotočene zgolj na to, da je med njimi tudi naše 'pretežko' telo.

'Zagotovo bo on opazi vsa tista seksi, mična, izklesana dekleta. Kako neprijetno.'

Zato je seveda treba partnerja počasi pripraviti na 'debeli šok'.

Vsaj nekaj tednov prej je fino začeti tarnati pred ogledalom:

'Joj, kako sem se zredila. Poglej ta trebuh in ta obupni celulit (z gnusom mu moraš seveda pokazati svojo zadnjico).'

Ko slepi spregledajo

Brez dvoma smo v današnjem času prav obsedeno obremenjeni s kilogrami.

Kako ne, če se slavna lepotica Megan Fox hvali naokoli, da ima okoli pasu le 58 centimetrov, na top listah najbolj zaželenih žensk pa so hollywoodske suhice, ki jim lahko že na fotografiji (ki naj bi celo dodala kakšen kilogram) preštejemo rebra. Kako naj bomo potem me, navadne ženske z mogočnimi boki in nič kaj čvrstim trebuščkom, privlačne moškim?!

Roko na srce – vitke in privlačne želimo biti večkrat zaradi njih, ne zaradi nas samih (no, pa zaradi kakšne ozke oblekice ali modernih nadležno ozkih hlač je tudi fino imeti kakšen kilogram manj kot več).

Ja, ženske imamo vcepljeno, da so super suhice ideal vseh moških. Vendar, ali je to res? Ali so moški zares tako strogi kritiki? Ali v resnici opazijo tiste tri kilograme dol ali gor? Seveda, ko jih ženske opozorimo na to. Težko bi na splošno trdili, da so vsi moški nori na suhice, saj imajo vsake oči svojega malarja.

Ameriški plastični kirurg David M. Bass je naredil pravo študijo o tem, kaj se zdi ljudem privlačno.

Tako moškim kot ženskam je pokazal fotografije žensk različnih 'dimenzij'. Moški so izbrali po svojem mnenju najlepše ženske, ženske pa so morale izbrati konkurentke, ki naj bi bile najbolj privlačne moškim.

Zanimivo je, da je bila moškim najbolj seksi ženska, ki je tehtala tudi do sedem kilogramov več od tiste lepotice, za katero so ženske verjele, da se zdi moškim najbolj seksi.

Na kratko – tisto, kar se nam zdi 'predebelo', se zdi moškim nekaj povsem normalnega. Večina moških je tudi priznala, da jih žene in dekleta utrujajo z neskončnimi vprašanji o svoji debelosti.

Drugi dejavniki lepote

Kar 89 odstotkov moških je povedalo, da jih pogovori o kilogramih povsem ohladijo, in le 10 odstotkov moških je izjavilo, da bi morala njihova partnerica shujšati. Ženske se ne zavedajo, da nič ni tako neseksi kot sitna oseba s povešenim izrazom na obrazu.

Moški najprej opazijo srečno in razigrano žensko, ki se dobro počuti v svojem telesu, pa če ima šest kilogramov preveč ali pet premalo. Vse raziskave kažejo, da si moški za svoje partnerice želijo zgovorne, živahne, ambiciozne, radovedne, prijetne in samozavestne ženske. Torej ...

In še nekaj – moški imajo tako ali tako najraje gole ženske, pa naj bodo suhe, normalne ali debele ;)

6 velikih resnic

  • Moški imajo radi ženske, ki imajo pet do sedem kilogramov več od tistega, za kar me mislimo, da je idealna teža.
  • Ideal je čvrsto, in ne izžeto suho telo.
  • Ne boj se teže, če se skriva v mišicah.
  • Pomembna so razmerja, ne obseg pasu.
  • Tvoj nastop in samozvest te delata lepo.
  • Če želiš drugim biti privlačna, se moraš najprej zdeti lepa sami sebi.