Moški visokih pet sploh ne opazijo

Neka nova študija je pokazala, da se ženske zaman odpovedujejo lastnemu udobju, da bi z nošnjo visokih pet impresionirale močnejši spol.

23. 9. 2010

Strokovnjaki z Northumbria University so raziskovali reakcije moških na hojo žensk, ko so te nosile visoke pete, in taistih žensk, ko te niso nosile visokih pet.

Izkazalo se je, da moški zgolj po hoji žensk niso znali ugotoviti, katera od opazovanih žensk se ‘malo višje nosi’ in katera ne, so zapisali v Daily Telegraph.

Atributi govorijo sami zase

Študija, ki sta jo vodila evolucionarni psiholog dr. Nick Neave in raziskovalec Kristofor McCarty, je zajela skupino žensk med 18 in 35 letom, večji del pozornosti pa je namenila telesni govorici hoje žensk in deklet – naj si bo z visokimi petami ali brez njih.

Dr. Neave je še povedal:

“Ženske zapravijo celo premoženje za čevlje z visokimi petami, ki na dolgi rok ogrožajo tudi njihovo zdravje, le zato, da bi bile bolj privlačne ali da bi poudarile svoje ženske atribute.”

... žal pa je – če gre verjeti izsledkom njune raziskave - njihov trud zaman!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri