Moški se sprašujejo: "Je sploh še kdo zvest?"

Miran je slutil prihajajočo katastrofo, a je bil preveč zaljubljen, da bi verjel svojim občutkom. Borut opaža, da ni nihče okoli njega zvest.

27. 7. 2013

Dvakrat prevaran

"Običajno se moji prijatelji niso navduševali za moje punce in tudi one ne nad njimi, če sem čisto iskren, ta pa je bila izjema. Posebej eden od mojih prijateljev je bil precej nadležen s svojim vmešavanjem v moje 'čudovito' razmerje in v mojo še bolj 'čudovito' punco.

Zvestoba mi veliko pomeni, in če mi punca ne more biti zvesta, sem raje sam. Tisti večer sva bila povabljena na žur k mojemu najboljšemu prijatelju. Temu, ki jo je tako oboževal. Ko sva prišla, je rekla, da bo nesla v sobo svojo torbico in najini jakni. Vzel sem si pivo in izmen­jal nekaj besed s prijatelji, ko me je eden od njih vprašal, ali sem prišel sam. Pogledal sem proti stopnicam, ki vodijo v zgornje nadstropje, na hitro z očmi preletel spodnji prostor in pogrešil tudi svojega najboljšega prijatelja.

Za trenutek sem se hotel prepričati, da sta se zataknila na klepetu kje zgoraj na balkonu. A tam ju ni bilo, bila pa sta v kopalnici: prilep­ljena drug na drugega. Kaj sta mislila? Da ju ne bo nihče zalotil? Mislim, da jima je bilo čisto vseeno, če ju kdo vidi. Nič nisem rekel, samo odšel. Naslednji dan so se začeli njeni klici. Pa potem njegov mejl ... Ničesar nisem prebral, samo zbrisal. Ne zanima me, zakaj se je zgodilo, ker to vem."   – Miran

Zakaj bi se trudil?

"Skupaj sva od srednje šole, se pravi celih sedem let. Vem, da je čudno, a svoje punce nisem še nikoli zares prevaral. V razmerju so nihanja in proti temu je človek v resnici precej nemočen. A če se ozrem okrog sebe, ne poznam nikogar, ki bi bil zvest!

Zakaj bi potem mislil, da se kakšen manjši spodrsljaj ni zgodil tudi njej? In če se ji je: zakaj sem se jaz potem zadržal, ko me je imelo, da bi šel v posteljo še s katero? Priznam, trenutno sem zmeden: moja najboljša prijateljica hodi s poročenim, moj najboljši prijatelj hodi z dvema, starša pa sta se ravno ločila, ker je imel oče razmerje s tajnico. Konec koncev pa tudi ne vem, ali ni to, da si v mislih v postelji želim drugo, tudi prevara ..."   – Borut 

Uredila: Tina Torelli