Moški nam priznavajo svoje skrivnosti

Miha si nikoli ne bi mis­lil, da ga bo navdušilo gospodinjstvo. Gašper se je odločil, da se bo boril za dekle, ki mu je bilo že dolgo všeč.

30. 8. 2013

Vojna neredu

"Moje samsko življenje se je dogajalo med kupi nepomite posode, perila, revij, papirjev in športne opreme. Tu in tam je prišla mama in moj brlog z veliko negodovanja spravila v red, a bistveno je, da me nered sploh ni motil. Ko sem spoznal svojo sedanjo punco in me je prvič povabila k sebi domov, sem doživel pravo raz­svet­ljen­je: njeno stanovanje je bilo še stokrat hujše od mojega, moja prva misel pa – kosovni odpad. Kot bi mi nastavila ogledalo!

Ko sem jo naslednje dni spoznaval, sem ugotovil, da ima enako nepospravljeno podstreho v glavi. No, tudi tu sva si bila podobna. Tako sem sklenil, da letošnje poletje v svoje življenje uvedem nekaj korenitih sprememb: pacek je postal popolni manijak. Najprej sem uredil njeno stanovanje – priložnost se mi je ponudila, ko si je zvila nogo in je obležala. Nato pa še svoje. Zdaj sta obe stanovanji kot umetniški deli. Pomoč in podporo sem našel na internetu na blogih in forumih ter po trgovinah, kjer sem z vprašanji o pravih čistilih za parket spravljal ob živce prodajalce. Zdaj nisem več tip, ki ne ve, kateri pralni prašek je najboljši."   – Miha

Zakaj bi se trudil?

"Neja mi je bila všeč od prvega letnika srednje šole dalje. Nato sva se vpisala na isti faks in meni se je vedno zdelo, da se sploh ni spremenila. Do nje sem – ne glede na to, ali sem bil v zvezi ali ne – gojil tisto osnovnošolsko zatrapanost, zaradi katere se ti zmehčajo kolena vsakič, ko ti ta oseba prekriža pot. Vedel sem, da ni ravnodušna do mene, a je imela že dolgo časa fanta.

Iz zanesljivih virov sem izvedel, da jo tip vara na polno, pa tudi ona se mi ni zdela najbolj zaljubljena. Ker vem, da je bolj neodločne sorte, sem nekega dne ustavil njenega tipa in ga vprašal, kaj namerava z njo. Na moje presenečenje mi je izlil srce, priznal, da ne ve, kako bi jo pustil. Neja je bila čez nekaj tednov samska, pa ne za dolgo. Zdaj je z mano in vem, da je super srečna."   – Gašper

Pripravila: Tina Torelli