Moral boš razvezati jezik

Vemo, da govorjenje o čustvih ni ne tvoja močna točka ne tvoj najljubši konjiček.

25. 5. 2006

A ker se nam ne posluša ves čas le o nogometu in avtomobilskih pospeških, se boš moral nujno (in čim prej) razgovoriti vsaj o svoji družini, delu, prihodnosti in, seveda, o najpomem­bnejšem – zakaj nas tako zelo ljubiš. Saj nočeš biti izključen iz igre, kajne? Ne, prepričane smo, da samo potrebuješ pospešek – izvoli!

Tvoje otroštvo

Iskreno sožalje, vendar nas to zelo zanima. Si že kdaj videl žensko, ki požira tvoje besede? Ne? Ne bo težko: izberi si eno, svojo drago na primer, in ji razloži, kaj si kot otrok rad jedel, katera je bila tvoja prva beseda in katera tvoja najljubša igrača.

Punce smo pač neozdravljivo nagnjene k analiziranju lastnega otroštva, zdaj, ko si v našem življenju ti, pa bi z veseljem vzele pod drobnogled še tvojega. Samo tako si namreč o tebi lahko sestavimo popolno sliko, ob svoji povečani radodarnosti s podrobnostmi pa lahko pričakuješ tudi povečano razumevanje z naše strani.

Tvoje delo

Če nisi tajni agent njenega veličanstva, ti pogovor o delu ne bi smel delati velikih preglavic. Rade bi vedele vse: kako si predstavljaš svojo kariero, zakaj ne prenašaš šefa, česa se še moraš naučiti, kakšno bi bilo tvoje sanjsko delo ...

Hm, ni še konec ...

Seveda nas zanima tudi to, kako je videti tvoja tajnica in kakšno je tvoje stališče o flirtu na delovnem mestu. Tega te, razumljivo, ne bomo vprašale naravnost, vedi pa, da bomo zaradi tvojega opisovanja tajnice kot neprivlačne zašpehane babe postale zelooo sumničave, ker je to ena tvojih priljubljenih laži.

Če ti je že ušla z jezika, nas v najkrajšem možnem času pričakuj v službi: “Ravno sem šla mimo, pa sem se ustavila pri tebi ...”

Tvoja prihodnost

To je zelo pomembna tema. Ne izgovarjaj se, da je tvoj moto carpe diem, pa da nikoli ne veš, kaj bo jutri, da ne maraš načrtovati in podobnih cvetk. Najbrž je jasno, da nas o tvoji prihodnosti zanima predvsem to, ali v njej vidiš tudi nas. Smo del dolgoročnega načrta ali le del tvojega mota?

In če si nas čez deset let še vedno predstavljaš ob sebi, moramo vedeti vse: kje želiš živeti, kje želiš imeti počitniško hišico in koliko otroških sob načrtuješ. Da bomo vedele, ali nam ustreza, ne iz gole radovednosti ...

Me

Spomnimo se, da si nam povedal, da smo ti všeč in da smo dobre v postelji, a to je čista osnova! Tu smo nenasitne: hočemo podrobnosti. Zakaj smo ti všeč? Ker smo nekaj posebnega in ti nas ceniš in občuduješ. Rad nas imaš zato, ker smo, kar smo. Kako si boš nabral največ pik?

Daj nam kompliment na račun manj očitnih stvari. To, da imamo lepe oči, hudo seksi ritko in dolg vrat, slišimo vsak dan (oprosti, ampak tako je), da smo lepe, ko smo jezne, pa skoraj nikoli. Mogoče pa ... nas hočeš videti jezne in nam zato bolj malokrat popihaš na dušo. Ker smo lepe, ko smo jezne?

Anja Osojnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri