Manipuliranje z moškimi

Moški smo vse pogosteje žrtve manipulacij

29. 1. 2004

Zadnje čase se mi vse bolj dozdeva, da postajamo moški žrtve ženskih manipulacij. Poznam veliko parov, v katerih ne samo, da ženska nosi hlače, ampak jih moški tudi opere in zlika. Boris že nekaj časa hodi z bejbo, ki jo moti, da si delita stroške. Odkar ga je obsodila, da je škrt, jo on povabi in stroške zmenka krije v celoti. Še huje, dobil je prepoved izhoda ob večerih! “Zdaj ko si vezan, nimaš kaj hoditi ven žurat!” mu je izstrelila kot iz topa. Postal je njen šofer, psiholog in financer. On pa samo molči. Takih tipov, ki so izkoriščani v strahu pred samoto in stradanjem seksa, je še mnogo. To me je tudi spodbudilo k razmišljanju o ženskah, ki izkoriščajo svojo seksualno moč in manipulirajo z moškimi.

Seks kot orodje manipulacije

Ženske ste mojstrice manipuliranja. Še tako samozavesten moški se lahko v trenutku spremeni v pudlja, ki je pripravljen izpolniti vsako vašo željo. Čudim se, kaj vse moški storimo, le da potešimo spolno slo. Vozimo vas na večerje, zapravljamo na veliko, zapostavljamo prijatelje, nenehno smo prisiljeni dajati pozornost, ve pa spretno izkoriščate moč, ki jo imate. Seks izkoriščate kot orodje za manipuliranje. Pravzaprav hočem povedati, da je cena za seks, ki jo plačujemo, previsoka, le da si tega direktno ne upamo povedati.

Manipulantke se čustveno ne navežejo na moškega, če od njega nimajo koristi. Seveda ne mečem vseh žensk v isti koš, pa vendar vas je veliko takih, ki s pridom izkoriščate našo dobronamernost. Nikjer ne piše, da moramo moški plesati, kakor boste žvižgale. Pa vseeno plešemo.

Ne zaslužite si pravega moškega

Na morju sem spoznal par, ki je kampiral poleg naše prikolice. Ne bi verjel, če ne bi videl na lastne oči, kako lahko moški ponižno sprejema vse njene ukaze in žalitve, pomiva posodo in vozi cucka na sprehod. Ženske bi rekle, da je pač zadovoljen, drugače ne bi bil z njo, jaz pa pravim, da je mazohist! V moški naravi je, da daje pobude in vodi žensko, jo zna zadovoljiti. Pa vas vaši moški res zadovoljijo, ker uslišijo vsako vašo željo? Zame so to moški brez dostojanstva. Za njih je ženska strah in trepet.

Ste lahko sploh ponosne na svoje moške? Z moškim se ne morete pohvaliti, no, mogoče z novo Max Mara oblekico, ki vam jo je kupil. Oh, kakšen kavalir, ali drugače povedano, zmanipuliran priliznjenec. Vprašajte se, drage manipulantke, si sploh zaslužite pravega moškega? Pravi moški ne podleže vaši nadvladi in izkoriščanju, temveč prevzame vajeti v svoje roke.

Krivi smo moški

Občutek, da z nami manipulirate, vzpodbuja v nas nezadovoljstvo. Postajamo nejevoljni, hodimo s sklonjeno glavo, se zanemarjamo. Ne posvečamo vam pozornosti, nismo vas sposobni več zadovoljiti. Potem pa nas še krivite in obsojate za razpad zveze! Ne pozabite, tudi moški potrebujemo vašo pozornost. Vprašajte se, kdaj ste dragemu nazadnje izpolnile željo. Če se ne spomnite, obstaja velika verjetnost, da z njim manipulirate. Ne izkoriščajte moških in ne manipulirajte z njihovimi čustvi. Poskrbite, da bo odnos med vama pošten in vloga partnerja enakovredna.

Tomaž Čepon

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri