Ljubezenske zmote

Stereotipna prepričanja o stvareh, ki naj bi jih ženske imele rade, in naši napačni načini izvedbe. Moški obravnavamo stvari po principu enoplastnega razumevanja. Primer: če v avtomobilu gori lučka za gorivo, to pomeni, da vozilo potrebuje sveži vnos bencina. Preprosto, kajne?

24. 11. 2005

Sodeč po logiki primera lahko torej sklepam, da če ženska potarna o redkih telefonskih klicih, to potem pomeni, da moram večkrat klicati. No, ne. In ko se ti ravno z glavo zaletavaš v steno, ker on ponovno ni odreagiral pravilno na tvojo trodnevno tečnost, ti namignem še na nekaj kategorij, za katere moški predvidevamo, da jih od nas želite, pa jih v resnici sploh ne.

V jok in na drevo

Najslabši nasvet, ki sem ga kdajkoli prejel – in še ta je bil celo od ženske – je, da se moramo moški znati tudi zjokati. Prevedeno to pomeni, da moramo biti čustveno dostopnejši, v realnosti pa to pomeni le, da se bomo s tem prikrajšali za vsakršno spoštovanje. Biti pozoren je eno, biti jokica pa nekaj popolnoma drugega. Z jokanjem nismo videti čustveni in nežni, ampak potrebni pozornosti, labilni in poženščeni.

Posledično se je s tem pojavila pri moških še ena napaka: ko enkrat izrečemo ljubim te, se nikakor ne znamo ustaviti. Streljamo ga ob vsaki priložnosti: ko nas častite kino, ko doživimo orgazem, ko nam ponudite oralni seks in ko ste že spet sitne, se nam vseeno zdi, da bi en dobro namerjen ljubim te lahko hitro vse popravil. Tebe seveda več ne navduši, nam pa nihče ni povedal, da je verbalno izražanje ljubezni nekajkrat na teden čisto zadovoljivo.

Sproščeni v razmerju

Drugi problem, s katerim se moški soočamo, je fizični stik. Ko se v razmerju sprostimo, se lahko namreč zgodi, da se boš znašla v položaju, v katerem te bo tvoj dragi neprestano prijemal za neprimerna mesta v javnosti, izsiljeval strastne poljube na ulici in nekontrolirano plezal po tebi v kinu. Moški smo pač obsedeni z ženskim telesom. In žal nimamo kontrole. Nam se zdi takšno naskakovanje kompliment.

Če se ne strinjaš, ga boš morala ustaviti sama. Predvsem če začne pri raziskovanju tvojega telesa uporabljati še otročji govor, ki se pri 90-kilogramskem dedcu res sliši kot duševna napaka. Zato ga moraš čim prej omejiti samo na prisrčne nadimke, ki sta si jih nadela po prvem seksu.

Ko je besed preveč

Omejevanje pa ti bo prišlo prav še pri eni moški nadležnosti: neprestanem govorjenju. “Bodi komunikativen,” je nekoč svetovala kolegica. Ja, komunikativnost je ključnega pomena. Če je omejena na kratkoročen pogovor z rednimi humornimi vsadki. Ampak kmalu se moški lahko prelevimo v debatnike in govorimo o stvareh v neskončnost, pri čemer pozabimo, kdaj je pametno utihniti in začeti poslušati. Namesto tistega nasveta zgoraj bi bilo morda pametneje, da bi ženske moškim svetovale, da tišina odgovori tisočim.

Vseeno si zapomni, da so vse omenjene neumnosti le načini, s katerimi te želi navdušiti in ti pokazati, da je nor na vsak košček tvojega telesa in bitja.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri