Lahko je najti dekle za noč …

Vas zanima, kakšne spremljevalke imajo slovenski športniki in kaj jim pomenijo?

27. 12. 2001

Vrhunski športniki so pri iskanju svojega dekleta lahko izbirčni. So popularni, mišičasti in uspešni. In že mladi dobro zaslužijo. Dobijo skoraj vsako žensko, ki si jo želijo in za katero se potrudijo. Toda ironija je, da dekleta izberejo njih. Namreč: njihove punce (p)ostanejo tiste, ki so najbolj vztrajne. “Lahko je najti dekle za noč, težko za dan.”

Ta pregovor drži tudi za športnike. Z lahkoto pridejo do punc, toda le stežka ločijo pravo od dobičkoljubne. Najboljše slovenske športnike seveda obletavajo mnoge “keš punce”.

Preračunljivke

Če se jim zdi zgolj imenitno, da imajo popularnega fanta, je to še najmanj škodljivo. Tudi tistim dekletom, ki si od druženja z znanim športnikom obetajo pletenje zvez in poznanstev, da bodo gradile kariero, tega ne gre zameriti. Nevarnejše so tiste, ki si želijo prek zveze z bogatim športnikom priti do lagodnega življenja.

Ko se slovenski športniki prodajo v tujino, gredo njihove spremljevalke z njimi. Tam večinoma ne delajo, poskrbijo le za hrano in urejeno stanovanje, nekatere pa postanejo prave primadone, ob kosilih in večerjah v restavracijah ter z gospodinjsko pomočnico.

To so sanje mnogih deklet. V divjih letih uživanja življenja slovenski športniki s spremenljivo srečo srečujejo nežnejši spol in navkljub pogostim zamenjavam deklet prenekateri končajo v naročju žene, ki jim na začetku morda niti ni bila preveč všeč. Toda bila je vztrajna in jim je počasi zlezla pod kožo.

Kakšne so njihove spremljevalke?

Nekatere so zelo diktatorske. Že takoj po tekmi se prilepijo na svojega izbranca, ga zvlečejo domov, da se ne gre zabavat s soigralci. Takšne ženske sprejemajo telefonske klice po mobilnem telefonu svojega fanta, hodijo z njim celo na pogajanja z novim klubom. Takšne posestnice celo ovirajo kariero, saj zmanjšujejo ambicioznost in zahtevajo veliko pozornosti zase, treba se jim je veliko posvečati.

Preračunljivke se celo trudijo, da čim prej zanosijo in tako pobiča trajno vežejo nase. Nekaj primerov je bilo celo, da so izsiljevale in zahtevale denar, da bi naredile splav.

Ženska za oporo

Večina pa jih seveda ne spada med zgoraj omenjeni vrsti žensk, ki športnikom prinašajo predvsem nevšečnosti. Športniki se največkrat vežejo na dekleta prijetnega, pogosto celo zelo atraktivnega videza, na dekleta, ki so jim v oporo. Ob odhodu v tujino jim partnerice pomagajo znajti se v novem okolju. Največkrat ne hodijo v službo, ogromno časa so same doma in se kmalu naveličajo brezdelja.

Prav zato se spremljevalke tujih igralcev v posameznih moštvih pogosto povežejo med seboj in si družno krajšajo čas. Za najboljšo kombinacijo se je izkazalo, da športniki svojim dekletom pomagajo najti kakšno aktivnost. Če so tudi same športnice, jim priskrbijo klub, toda takšnih primerov je zelo malo.

Pogosteje jim najdejo službo v njihovem poklicu, čeprav s krajšim delavnikom, jim omogočijo šolanje, učenje jezikov ali vsaj kak tečaj. Tako jim vsaj ne dihajo več čas za vrat, predvsem pa so tudi same ustvarjalne in imajo občutek koristno izrabljenega časa.

Skorajda pa ni slovenskih športnic, ki bi toliko zaslužile, da bi zaradi njene “službe” svoje življenje moral ali želel spremeniti in podrediti njen partner.

Aleš Drežnik