Kot bi ji rekel: “Ljubim te.”

Nekaj nam pravi, da hodiš romantične komedije gledat z blokcem in svinčnikom v žepu, saj smo zgodbo o tem, kako te dopolnjujemo in kako je bilo tvoje življenje, preden si nas spoznal, brez pravega smisla, že nekje slišale. Več kot visoka poezija pri nas šteje iskrenost. Ko nam iskreno pokažeš, da ti je veliko do nas, se stopimo kot maslo na toplem kruhku. Kaj bi potem rade slišale? Zmeden? Beri dalje.

30. 4. 2009

’’Kako ti lahko pomagam?’’

Tvoje dekle nekaj muči. Se vidi na sto kilometrov. Seveda bi te rada prosila za pomoč in seveda bi rada, da jo sam od sebe vprašaš, ali lahko kako pomagaš. Če je njena težava bolj abstraktna od pretesno zaprtega kozarca marmelade, od tebe pričakuje predvsem sočutno uho. Fantje ste bolj praktični, zato bi radi vsako težavo rešili v eni potezi, punce pa moramo vse skupaj najprej dobro premleti, razumeti vzroke in posledice ter šele nato ukrepati.

Ko jo vprašaš, ali lahko kako pomagaš, to pravzaprav pomeni, da si se z njo pripravljen pogovoriti. In kadar streseš iz žepa najbolj logično rešitev, ne da bi jo prej vprašal, kako in zakaj, bo vedela, da jo hočeš na hitro odpraviti. Če pa ti jo uspe prepričati, da jo ljubiš, bodo vse njene težave videti tisočkrat manjše. V resnici bi rada samo čutila, da se ji zato, ker si ob njej ti, ne more pod milim nebom zgoditi nič hudega.

“Nihče me ne nasmeje kot ti.”

Splošno znana resnica je, da ženske pri moških čez vse ljubijo njihov smisel za humor. Res je, rade vas imamo, ker nas nasmejite, saj je smeh pol zdravja in pol sreče. Nič namreč ne pomaga, da si božansko lep, če si dolgočasen, da se nam ob tebi zeha na vsa usta. Imaš ob sebi zabavno punco?

Saj ne, da tvoj smeh ne bi bil dovolj zgovoren, ampak – ali ji to lahko tudi poveš? Humor ni le privlačen, je tudi znamenje močne vezi med partnerjema. Povej ji, da je najbolj zabavno bitje na svetu, pa bo vedela, da je v tvojih očeh (in ušesih) zares poželenja vredna.

“Rad sem s tabo, ker …”

Priznamo: naj ima tale seznam tisoč točk, pa se nikoli ne bomo naveličale poslušati, zakaj si tako rad z nami. Razlogi, zakaj se ob njej počutiš čudovito, ji pomenijo več od dveh čarobnih besedic, po katerih bi te vedno rada vprašala še: Zakaj pa? Tebi bi se to vprašanje seveda zdelo rahlo odveč, saj si ji vendar priznal ljubezen, a njej sladkih besed ni nikoli zadosti.

Ko ji torej razkrivaš svoje drobne skrivnosti, se ne osredotočaj le na najbolj očitne (ker ima lep dekolte, polne ustnice in super pleše), ampak omeni tudi tiste njene manj prijetne lastnosti, ki jo delajo tako posebno: Rad sem s tabo, ker si zjutraj kot ptičje strašilo! Hm, no, tole v bistvu lahko celo izpustiš ...

Mit meseca: Ljubosumne ste na Facebook (no, na naše prijateljice).

Kaj trenutno počneš? Vse Mihove prijateljice vabim na kavo.

  • “Zakaj tipi mislijo, da ves dan brskamo po njihovem profilu in preverjamo njihove ‘prijateljice’, kot da ne bi imele pametnejšega dela? In zdaj naj nas še skrbi, kje je spoznal vse te čudovite retuširane lepotice?” Pika, 27

  • “Prav, priznam, da sem radovedna, kdo so, sploh ker jih je več kot dvesto, a prav zato sem prepričana, da jih tričetrt niti ne pozna. One so ga dodale, njemu se je fino zdelo, ljubi pa vseeno mene.” Jasna, 23

  • “Če bi tudi sama kaj skrivala, bi bila bolj sumničava. A tudi jaz imam na Facebooku ogromno moških prijateljev. Bolj bi me skrbelo, če v profil ne bi napisal, da je v zvezi z mano.” Karin, 31

Prevedla in priredila: Anja Osojnik