Ko on spozna tvoje starše ...

Saj se spomniš filma Njeni tastari? Če imaš fanta vsaj malo rada, si zagotovo ne želiš, da bi ob prvem srečanju tvoje družine doživel podobno nočno moro.

13. 5. 2011

Čeprav drži, da ni vse odvisno od tebe, imaš na srečo v rokah vsaj nekaj niti, ki dogodek lahko popeljejo v pravo smer ...

1. Rezerviraj mizo v restavraciji.

Za prvič je najbolje, da se dobite na nevtralnem ozemlju. Pri vama doma je tvoj fant lahko nekoliko ranljiv, ker v njegov prostor prideta človeka, ki ju ne pozna, hiša tvojih staršev pa je za njiju domač teren, na katerem se morda počutita preveč ‘glavna’.

2. Že prej mu povej kaj o njiju.

Koristne so vse informacije, od tega, kaj sta po poklicu in kje delata, hobijev, ki jima krajšajo čas, domačih ljubljenčkov ... do dopustniških načrtov, ki jih imata za prihajajoče počitnice. Tako si bo lahko ustvaril neko sliko in si pripravil teme, o katerih se bodo lahko pogovarjali.

3. Premisli o sedežnem redu.

Sedi naj poleg tistega, ki je bolj strog, in nasproti tistega, ki je manj strog. Če pričakuješ, da se bo mama naravnost stopila, ko ga bo zagledala, oče pa bo bolj kot ne zadržan, naj mu ona sede nasproti, oče pa poleg njega. Tako bo bolj neposredno izpostavljen nakonjenosti.