Kdaj spregovoriti o mami?

Spoznaš lepo dekle in že se zapleteta v pogovor in kot nalašč beseda nanese na tvojo mamo …

Kdaj spregovoriti o mami? (foto: profimedia) profimedia
9. 9. 2014

Nič ni narobe, če že na začetnih zmenkih spregovoriš o svoji mami ali na splošno o svoji družini in odnosih v njej. S tem si bo lahko tvoja simpatija ustvarila sliko, kakšne so medsebojne relacije v tvoji družini, kako se razumete med seboj in kaj lahko pričakuje od prvega srečanja s člani tvoje družine.

Ekstrem št. 1: Žalitve

Nikoli ne govori grdo o svoji mami ali družinskih članih in odnosih med njimi. Če se z mamo ne razumeš najbolje, je nikar ne žali, ker si tega ne zasluži! Iskreno povej, da z njene strani ne čutiš pravega razumevanja za tvoje trenutne težave in priznaj, da delček krivde za slab odnos prispevaš tudi sam.

Ekstrem št. 2: Pretirana hvala

Če boš na prvem zmenku govori samo o svoji mami, kako je dobra do tebe, kako ti pere, lika in kuha, bo dekle lahko upravičeno posumilo, da si 'mamin sinko'. Če boš navrgel še kakšen dokaz, jo bo hitro popihala daleč stran.

Kje je prava mera?

Kot pri vsaki stvari, moraš tudi o temah, ki vključujejo tvojo mamo, poiskati zdravo mero. To pomeni, da se pogovoru o njej ne izogibaš in hkrati ne vpletaš svoje mamice v vsak pripetljaj, ki se ti je zgodil. Če bi rad naredil vtis na žensko, ti ni treba pretiravati z opisovanjem mamine dobrote, nikakor pa o svoji mami ne smeš govoriti s slabšalnim tonom, pač pa pokaži spoštljiv odnos do nje in hvaležnost, da te je vzgojila v poštenega moškega.

Zapomni si, da bo ženska iz tvojih pripovedovanj o mami razbrala, kako se boš v prihodnje obnašal do nje.