Kako prepoznati ali je mamin sinček

Sumiš, da bi bil fant, ki ti je všeč, lahko zasvojen ... s svojo mamico? Tu je deset znakov, po katerih ga prepoznaš.

Kako prepoznati ali je mamin sinček (foto: profimedia) profimedia
2. 6. 2014

Kliče jo 'mamica'

Nekaj ni prav, če je fant star več kot deset let in svojo mamo še vedno kliče 'mamica'.

Pokliče jo za vsako malenkost

Samo rahlo ga zaboli v grlu in na telefonu že pritiska enico, pod katero je – logično – shranil številko svoje mame. Ne ve, kaj bi jedel za večerjo – halo, mami! Sprl se je s tabo – mami, pomagaj! Na Ljubljanici je opazil prvo račko letos, profesor ga je pohvalil, ker ni zamudil na predavanje, uspelo se mu je obriti, ne da bi se porezal ... Mami, a si me videla?

Še ni šel sam k zdravniku

Še posebno: ni šel nikoli sam k zobozdravniku! Če ga mamica ne drži za roko, ne bo nikomur pustil, da mu odpre usta. Zato tudi ni človeka, ki bi zanj v dneh hudega prehlada lahko bolje poskrbel od mame. Da bi mu ti skuhala juho in čaj? Ni šans, mamica zna to najbolje!

Ona mu kupuje bokserice

To v praksi pomeni, da ima v predalu veliko udobnih dolgih karirastih spod­njic, ki bodo nate delovale podobno kot kondom – kot 100-odstotna zaščita. Mamica bo že poskrbela, da ga gatke ne bodo vezale in da ne bi slučajno preveč razkrivale.

Nima poj­ma, kako se prižge pralni stroj

Umazano perilo meče kar v velik kovček na koleščkih, ki ga bo potem 'nekdo' odpeljal in spet pripeljal.

Ne vpraša te, ali potrebuješ pomoč

Ko je bil prvič pri tebi in se je pustil streči kot kralj, se ti je to zdelo normalno, ne nazadnje ni mogel vedeti, kje imaš kaj, pa še nerodno mu je bilo. A ko te tudi desetič ne vpraša, ali lahko pripravi mizo, je možnost, da si se zapletla z maminim sinčkom, vsaj 99-odstotna!

Zelo dobro pozna njen okus

Edina ženska je, ki ji je sposoben kupiti pravo darilo. Ti je za rojstni dan kupil parfum? Preveri, ali ona ne uporablja istega. Te je peljal v restavracijo, kjer ni bilo nikogar pod petdeset in mu je natakar na koncu rekel, naj pozdravi gospo mamo?

Ob nedeljah se kosi pri njej

Zunaj je sanjski dan, kot nalašč za hribe ali skok na morje, a žal se boš za vajin romantični izlet obrisala pod nosom. Nedelja je in ob nedeljah je v maminem loncu njegova najljubša jed.

Izključujeta te iz pogovorov

Ko ste vsi trije na kupu, nenehno obujata spomine na trenutke, ko je bil še buci buci in so hodili na morje v Savudrijo, kjer so bili takooo srečni.

"Ja, okej, ampak moja mamica ..."

Vse, kar narediš zanj, ni nikoli tako dobro, kot če bi to naredila njegova mama. Skuhala si mu celo govejo juho, "ampak moja mamica da vanjo več korenja". Si prepričana, da se ti ljubi tekmovati z gospo, ki ima v življenju en sam pomemben projekt?

P. S.: Včasih se človek lahko tudi preda, pa zato še ni luzer.

Pripravila: Alja Maček