Kaj nam o njem pove njegovo telo

Vam je nerodno buljiti v moške? Zakaj le, saj to oni vendar nenehno počnejo – buljijo v nas, zraven pa si privoščijo še bolj ali manj (ne)okusne komentarje. Tokrat bomo stvar malce obrnili: moške bomo postavili v žensko kožo in pod “znanstveni” drobnogled.

25. 7. 2002

Predvidevam, pravzaprav upam, da ste si najprej vzele nekaj minut za ogled fotografije in šele potem obrnile glavo k spremnemu besedilu. Tako je tudi prav. Le zakaj bi vam bilo nerodno spočiti si oči na privlačnih, zapeljivih moških telesih? Naj vam kri ob tem močneje zakroži po žilah! Morda pa se vam ob pogledu na razgaljene fante prebudi domišljija in v mislih že odhajate v sanjski svet ter se vidite v družbi kakšnega od teh korenjakov.

Tudi to je prav: deluje kot zdravilna in učinkovita antistresna tabletka. Zdaj pa k bistvu. Vsako telo, tudi moško, je usklajeno z značajem. Iz telesnih značilnosti zato lahko potegnemo vzporednice s karakterjem lastnika določenega telesa. Izbrali smo štiri tipe in jih s pomočjo psihologov analizirali. Zbrano gradivo vam bo namignilo, kaj od katerega tipa moškega lahko pričakujete in s kakšnim odnosom boste z njim najlažje shajale.

Zbito telo

Videz: Videti je kot dvojnik Toma Cruisa in ne priporočamo, da ga zaradi nižje postave podcenite. Na svoj račun bodo pri tovrstnem mišičastem telesu prišle predvsem ženske, ki rade zagrabijo moško zadnjico. Pri roki imajo namreč krasen “zadetek”, ki bi ga bilo škoda le gledati.

Skriti značaj: Po rasti nižji fantje se morajo za »prvo ligo« običajno bolj truditi. To vlečejo iz otroštva, ko so bili vselej ob robu, zlasti pri športu. Velik fant je pač vzbujal več zaupanja. Zato so morali “mali” v vse vlagati več energije. Odtod večja zbranost, volja in vzdržljivost, ki bogatijo njihov notranji svet. Zatorej, ko izberejo cilj, gredo odločno naprej in naredijo vse, da ga dosežejo. Pa naj gre za naslednji klin na poslovni lestvici ali za osvojitev ženskega srca.

Kako do njega: Če ga želite za vedno zase, ga nikar ne obravnavajte kot malega prikupnega fantka, ampak se do njega obnašajte kot do božanstva. Ko ga ljubkujete, ga božajte po celotnem telesu in ne izpustite nobenega centimetra, hkrati pa se mu odprite in mu zaupajte svoje igrive fantazije.

Strastni značaj: Ženske glave se večinoma obračajo za visokimi fanti, zato gradijo po rasti nižji na drugih prednostih: najpogosteje na do popolnosti izdelani konverzaciji, zato natančno vedo, kako vas bodo osvojili z besedami. Izkušnje iz let, ko so bili velikokrat v senci “glavnih fac” na dvorišču ali v šoli, so jim v odraščajoči dobi izostrile občutek za ženske.

So izjemno občutljivi in pozorni in v zvezi bodo dali vse od sebe, da bi jim položile srce pred noge. Posteljne aktivnosti jemljejo resno in kot “sveto” dolžnost, zato vas bodo z zavzetostjo pripeljali do izjemnih užitkov. Videz: Širok prsni koš, trdna pleča, mišičaste noge in čvrsta zadnjica vzbujajo asociacije na Russella Crowa. Čeprav ni nujno, da je najvišji, je pri njem vse tako razvito, da daje videz največjega. V družbi ga preprosto ne morete zgrešiti, saj kot “stolpnica” izstopa od okolja.

Orjaški herkul

Videz: Širok prsni koš, trdna pleča, mišičaste noge in čvrsta zadnjica vzbujajo asociacije na Russella Crowa. Čeprav ni nujno, da je najvišji, je pri njem vse tako razvito, da daje videz največjega. V družbi ga preprosto ne morete zgrešiti, saj kot “stolpnica” izstopa od okolja.

Skriti značaj: Moški tolikšnih dimenzij vzbuja herkulovski vtis, kjerkoli se pojavi. Zaradi neusahljive energije in volumna se je naučil osvajati prostor in je vselej v središču dogajanja. Biti v središču pozornosti je zanj neusahljiva motivacija, da mora vse narediti bolje od drugih. Če bi ga etiketirali po obnašanju, bi na nalepko zapisali, da je energični tip, ki uživa v življenju, se najglasneje smeji, tvega do skrajnega roba in darežljivo plača “rundo” pijače.

Strastni značaj: V svoji koži se počuti odlično. Če boste žalostni, vas bo brez obotavljanja stisnil k sebi, za nič na svetu pa od njega ne pričakujte ljubezenskih pisem z nežnimi izlivi strasti ali pogovorov o čustvih. Njegov svet je predvsem fizični in v njem se vrti kot plesalec na parketu.

Ko pride do čustev, bo dialog vedno končal s fizičnim kontaktom, nikoli pa vam ne bo razkril svoje duše. Vrata v njegovo notranjost so za vas zapečatena, zato se lahko potolažite le z njegovo radodarno energijo. Ko “ugasnejo luči” in se znajdeta med rjuhami, vas bo spodnesel z neskončno seksualno močjo.

Kako do njega: Pot do njega je preprosta in ne terja naprezanja. Dovolj je, da potegnete iz rokava karto nebogljene deklice. S prošnjo “Mi lahko pomagaš s to omaro po stopnicah v tretje nadstropje, prosim,” vas bo poskočno in navdušeno rešil iz nerodnega položaja in postal vaš srednjeveški vitez.

Atletska lepota

Videz: Tip atletskega lepotca je paša za oči in je največji dobitek, ki ga lahko dobite v darilnem paketu med 175 in 180 centimetri. Obdarjen je s čvrstimi bedri, prsni koš in trebušne mišice ima filigransko izdelane. Ali na kratko: njegovo popolno telo spravlja ob pamet!

Skriti značaj: Rodil se je z izjemnimi telesnimi predispozicijami, zato je bil zaželen v vsakem športnem moštvu. Ni se mu bilo potrebno truditi, da je prišel do cilja, kaj šele, da bi se moral spoprijeti s problemi bolj skromno grajenih vrstnikov. Lagodno odraščanje je pustilo pečat v njegovem značaju. Odrasel je v moža, ki hoče več in boljše in ravna, kot da mu je to namenjeno. Zato se bo zapletel v konflikt s tistimi, ki bi mu skušali preprečiti dobro zabavo.

Strastni značaj: Če se želite popeljati na vrtiljaku užitka, ne morete bolje izbrati. Njegova zunanja obdarjenost je tolikšna, da v okolico z užitkom sprošča pozitivno energijo. Ob tem raziskuje meje možnega in zajema življenje z veliko žlico.

Njegova spontanost opozarja na neorganiziranost, zato naj vas ne preseneti, če se bo ob treh zjutraj pojavil na vaših vratih in vam predlagal noro vožnjo s športnim avtomobilom, zelo malo verjetno pa je, da bo tedne vnaprej z vami načrtoval romantični konec tedna. Spontanost kaže tudi v seksualnem navdihu, na kar bodite vselej pripravljene.

Kako do njega: Moški, ki premore toliko magnetizma, je ulovljiv le ženskam, ki ga bodo znale držati v stalni napetosti. Recept je v presenečenjih. Znorite ga z vedno novimi seksualnimi igračkami, z nepredvidljivimi, mogoče celo tveganimi potovanji in seveda z divjo igro v postelji, pa bo vaš večni oboževalec.

Suha trlica

Videz: Ima dolge ekstremitete, nekoliko nespretno telo, z gibi pa spominja na Hugha Granta. Njegova posebnost je nos. Nima ogromnega kot Cyrano de Bergerac, a daje obrazu piko na i. Suhec ne daje vtisa, da je močan, osvaja pa z gracioznostjo, ki vas bo gnala, da ga slečete. Četudi le v mislih.

Skriti značaj: Višina mu pomaga, da vidi svet s ptičje perspektive. Na zabavah bo opazovalec, ki si bo zapomnil vse podrobnosti o ljudeh in dogajanju. Zaradi višine in skrivnostnosti, ki jo vzbuja, ga ženske ne morejo spregledati, čeprav je popolnoma drugačen od glasnih in zabavnih tipov. Dogajanje raje opazuje, kot da bi bil v središču. Ne sodi med navdušence telesne vadbe, saj je bolj miselne narave. Gre torej za intelektualni tip moškega, ki ga najpogosteje lahko postavimo v svet umetnosti in duhovnosti.

Strastni značaj: Gre za cerebralni tip moškega, vendar je njegov analitični miselni sistem vseeno združljiv s strastjo. V intimnih zvezah je le bolj previden od drugih. Razmišljujoči fantje partnerske odnose vzpostavljajo šele takrat, ko verjamejo, da so obdelani vsi posamezni elementi in da bo zato zveza uspešno delovala.

Za “sistematsko” obdelavo potrebujejo čas, zato mu ga dajte. Če ga boste osvojile z inteligenco, se vam bo hitro vdal, ne zanimajo pa ga kratkoročne avanture, zato se pripravite na dolge, užitka polne noči.

Kako do njega: Za tako meditativen značaj morate izbrati drugačno taktiko. Do pravega razpoloženja ga boste najlažje pripravili z nežno glasbo, z diskretno svetlobo in dražljivim parfumom ter s šelestenjem svilenih rjuh. Še preden se prebijete do spalnice, pa ga boste pritegnile z intelektualnim razmišljanjem.

Petra Potočnik