Kaj je zares seksi v njegovih očeh?

Če bi vprašali ženske, kaj je po njihovem mnenju tisto, kar moški najbolj cenijo, bi odvrnile, da dolge noge, velike prsi in manekenska postava.

9. 7. 2014

In potem se spomnimo na zvezdnice, kot je Megan Fox, ter takoj pademo v depresijo.

A nikar!

Številne študije govorijo drugače.

Pomembno je, kako se v telesu počutimo in kakšen je naš nastop.

Simetrija je seksi in privlačna

Znanstveniki so še ugotovili, da je simetrija obraza pomemben dejavnik pri tem, koliko seksi in privlačni smo za nekoga. Eden izmed razlogov naj bi bil, da gre za znake, ki kažejo kakovost genov ali na primer plodnosti.

Raziskava, opravljena na univerzi Stirling, je pokazala, da so merila za simetrijo in spolni dimorfizem obrazov prisotna tako pri Evropejcih kot tudi Afričanih ter celo primatih. Povsod so imeli simetrični moški bolj možate obrazne poteze in simetrične ženske bolj ženstvene obraze.

Samozavest ga bo vznemirila

Še bolj kot fizična lepota (ki vsekakor ni na odmet), pa k faktorju privlačnosti prispevata prijetna osebnost in karizma!

Kar 80 odstotkov moških je prepričanih, da so samozavestne ženske mnogo bolj privlačne, kot bi jim to morda pripisali glede na njihove 'fizične atribute'.

In kar 85 % moških meni, da je zelo seksi, če ženska na življenje gleda pozitivno.

Le lep videz in idealna postava tako zagotovo nista edino, kar moške pritegne na ženski. Čeprav jih bo klasična lepotica morda navdušila na kakšni dvodimenzionalni in statični fotografiji, pa bi jih znala pustiti hladne kmalu zatem, ko bi odprla svoja usta.

Se je že dogajalo - kar tudi sama zelo dobro veš ;)