Je tvoj dragi pod stresom?

Sproščenih počitniških dni je za večino nepreklicno konec in spet se začenjajo novi izzivi – izpiti, službeni projekti in vrsta obveznosti, ki prinašajo naglico in stres. Zaupaj mu naslednje nasvete, s katerimi bo premagal težave:

2. 9. 2010

Krepitev samozavesti

"Samozavesten človek zaupa vase, ima pozitivno samopodobo in občutek lastne identitete," meni Trewor Powell, avtor priročnika Kako premagamo stres. Če ga muči negotovost, naj se vpraša, zakaj je tako, in poskusi analizirati ter odpraviti vzrok.

Upravljanje s časom

Preveč dela in premalo prostega časa zanesljivo vodita v stres, zato je Powell prepričan, da mora vsakdo najti svoje ravnotežje med delom in zabavo. Je to pri tvojem fantu občutljivo področje? Svoje cilje naj si zapiše in jih čim bolj natančno časovno opredeli – tako mu bo ostal tudi čas za sprostitev.

Racionalno razmišljanje

Človek v stresu razmišlja bolj negativno kot sicer, zato ga vedno, kadar se ti zazdi, da že pretirava s črnogledostjo, pomirjajoče napelji na čim bolj pozitivne misli. Vsekakor se bo bolje počutil, če ga boš okužila s prijazno energijo.

Ustvarjanje boljših medčloveških odnosov

Tudi to (vajina zveza) je zelo pomemben dejavnik srečnega ali stresnega življenja. Pogovorita se o tem in poskusita razrešiti vsako, celo najmanjše nesoglasje.

Skrb zase

Ključnega pomena pri odpravljanju stresa so tudi kakršnakoli oblika sprostitve (šport, branje, druženje s prijatelji in vse drugo, kar ga razvedri), zdrava prehrana in počitek, pravi Powell. Če sam nima občutka za te stvari, mu pomagaj – počnita vse to skupaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri