Je pravi kavalir ali samo ponaredek?

Kako ločiti pravega kavalirja od neotesanca, ki se je preoblekel v kavalirja samo zato, da bi ti zlezel v hlačke? Čisto preprosto!

Je pravi kavalir ali samo ponaredek? (foto: Getty images) Getty images
28. 9. 2014

Preizkus z natakarjem

Pred tvojo mamo se topi od galantnosti, tvojega očeta kliče gospod doktor, čeprav ima le srednjo šolo, v lokalu pa se dere na natakarja, kot da bi bil nekdo, ki si služi denar s strežbo, nižja človeška vrsta. Pravi kavalir je brez pardona prijazen z vsemi.

Prava obleka (v pravem trenutku)

V absolutnem smislu ni napačnih oblačil, razen kratkih frotirastih nogavic v kombinaciji z obleko, tričetrtinskih hlač, športnih natikačev na paščke in preveč modnih dodatkov, ker okraski stojijo lepo samo na božičnemu drevescu. Enkrat ena pa je, da zna pravi kavalir obleko uskladiti s priložnostjo, predvsem pa na njem nikoli ne boš videla polmetrskih napisov modnih oblikovalcev.

Seksa, jasno, da seksa, a o tem ne govori

Eleganca nima nobene zveze z bahanjem za šankom. Kavalir je lahko bolan na seks, a ne bo nihče nikoli izvedel, s katero punco je seksal, predvsem pa ne, kako, s katerega konca, kakšno punco ima in tudi ne kaj zna. Ko je s tabo, tudi ne govori, kako mu je bilo z drugimi, ali jih vsaj ne omenja poimensko. Za stil gre!

Najprej gospodje

To je pa pravo vintage pravilo, ki je spet v modi: v lokal, restavracijo ali v kino moški stopi pred žensko, da najprej malo preveri okolje – je ali ni primerno za lepo gospo, ki ga spremlja?

Ta stvar s suknjičem

Na zmenek je prišel v suknjiču in srajčki. Super. Lepo. Zelo lepo. Toda opazuj, kako hitro si ga bo slekel: le popoln kavalir bo suknjič ne glede na temperaturo v lokalu obdržal na sebi do tvojih domačih vrat in še dlje (in še posebno v primeru, da je v lokalu vroče, ker ti nikakor noče pokazati svojih prepotenih podpazduh!).

Brez sončnih očal, prosim

V slabem vremenu ali vsaj takrat, ko govori s tabo, naj gospod ne bi skrival svojih oči in pika.

Pripravila: Alja Maček