Izogiba se obveznostim

Vedno najde kup izgovorov, le da mu ni treba posesati stanovanja, pomiti posode ali obesiti perila …

12. 8. 2009

Moški radi poskrbi zase tako, da vse obveznosti, ki jih ne opravlja ravno z veseljem, preloži na ženska ramena. Zato si že na začetku razmerja želi lepo postlati in ne boš verjela, veliko žensk to dopusti. Si tudi ti med njimi?

Začetna napaka

Ko se spoznata, bi nanj rada naredila vtis in mu ustregla ter tako izkazala pozornost, zato poskrbiš, da je čim manj obremenjen. On se na to lahko zelo hitro navadi in verjemi, da bo tovrstno tvoje obnašanje pričakoval tudi v naslednjih mesecih, letih …

Kam to pripelje?

Ti po službi kuhaš, ob koncih tedna pa neumorno pospravljaš, pereš in likaš … On med tem časom mirno sedi pred televizorjem in uživa zasluženi počitek. Se ti ne zdi, da je pri tem opisu nekaj zelo narobe? Seveda, zato prepreči tak scenarij še preden se zapleteš v resno razmerje.

Vzgojiti ga moraš po svoje

Nikar mu ne glej skozi prste – predvsem na začetku ne! Čeprav bi mu rada ustregla, se ustavi in pomisli nase – to ni sebičnost, ampak naložba v prihodnost! Kakor boš 'vzgojila' svojega moškega, takšnega boš imela celo življenje. Ne oziraj se na to, kako ga je vzgojila mama – ti nisi ona in pravico imaš postaviti svoja pravila igre! Zato zahtevaj, da se potrudi in prevzame del obveznosti tudi nase. Če oba hodita v službo, je prav, da oba poskrbita za gospodinjska opravila. Če on ne more skuhati kosila danes, ga bo pač jutri … Pravično?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri