Intimne moške resnice

Znani Slovenci ti brez sramu zaupajo intimne moške resnice ... tako se glasi naslov članka, ki ga boš jutri našla v decembrski izdaji Cosmopolitana.

24. 11. 2010

Za pokušino ti že danes ponujamo tri odgovore na intimna moška vprašanja, ostale resnice pa boš morala jutri poiskati v tiskani izdaji.

1. Kdaj se je moški pripravljen ustaliti?

“Mislim, da moraš iti najprej skozi obdobje ponočevanja in žuranja, da se znoriš in da ti potem, ko se enkrat ustališ, ni žal in se zavedaš, da nič ne zamujaš. Ustališ pa se, ko najdeš pravo punco. To je seveda zelo specifično, za vsakega moškega je prava punca drugačna. Zame mora biti razumevajoča, pripravljena mora biti se čemu tudi odreči, od nje nekako pričakuješ podporo, imeti mora podobno mnenje, pomembno je seveda tudi, da je včasih pripravljena povedati nasprotno mnenje, ampak bistveno je, da se ob njej počutiš varno. In dokler tiste prave punce moški ne najdemo, smo v fazi iskanja,” nam je zaupal gimnast Sašo Bertoncelj.

2. Kaj si moški želite, da bi ženske končno dojele?

“Moški ne želijo deklet iz modnih revij. Včasih ne znam razumeti komu so vse lepotne priprave, vsi tretmaji in mučenja in odrekanja v imenu lepote namenjene. Grozno je, če greš na dobro večerjo in si ona privošči le solato. Sem zagovornik užitka. Vsi vemo, da se moški najbolj boji vprašanja ‘Ali sem v tej obleki videti debela?’, ker nanj ni pravega odgovora. Tudi če kdaj odprem modne revije, se vprašam, komu naj bi bile vse trlice, ki me skrivnostno in nezainteresirano gledajo z modnih strani, všeč. Občutek imam, da gre za ideal, ki so si ga ženske postavile same in ga zdaj s težavo utelešajo. Ne maram se bat, da bom s strastnim objemom komu zlomil rebro. Ali v nesmrtnih besedah mojega tasta: Na krožniku in ženski ni mesa nikoli preveč,” smo izvedele od mladega igralca Gregorja Grudna.

3. Zakaj imajo moški zaničevalen odnos do mode?

“Sodobni moški so v zadnjem času spremenili odnos do mode, saj po mojem mnenju in mnenju plesnih kolegov, vedno več moških zahaja v trgovine z oblačili in da veliko na videz! Sodobnemu moškemu videz pomeni veliko zaradi različnih razlogov. Seveda eden od njih je narava moškega! Če seštejemo dve dejstvi, da nam moškim veliko pomeni uspeh, s tem mislim na oseben-privaten, posloven, materialen ..., in dejstvo, da je dandanes uspeh odvisen tudi od zunanjega videza, dobimo, da današnjemu moškemu videz pomeni veliko! Drugi prav tako velik razlog pa je razvoj medijev naslovljenih na moške, ki dobesedno zasuvajo z modnimi idejami! Je pa tudi res, da imamo moški, delno zaradi naše narave, pa tudi zaradi dokaj ozke izbire oblačil, manj težav pri nakupovanju. Še preden se odpravimo v trgovino z oblačili, vemo, kaj rabimo in če smo v stvari potem še dobro videti, kupimo,” nam je zaupal plesalec Jurij Batagelj.

In kaj boš še izvedela?

Iz ust plesalca in koreografa Željka Božiča smo izvlekli priznanje, da tudi moški opravljajo. Smučarski učitelj Rene Mlekuž je iskreno odgovoril na vprašanje: Kako pogosto moški jokajo. Radijski voditelj Gregor Bolčina je razkril, kako se moški obnašajo na Facebooku. Oblikovalec čevljev Mitja Hojak nam je izdal, ali bi ženska morala moškemu zaupati, s koliko moškimi je spala pred njim. Oblikovalec Matevž Faganel je razkril resnico, ki si jo moški želijo, da bi jo ženske končno razumele. Kreativec Aljoša Bagola je razjasnil dilemo, kako pogosto moški razmišljajo o seksu. Televizijski voditelj Vid Valič je odgovoril na vprašanje: Zakaj moški varajo? Pevec Jernej Tozon je razkril, ali je moški obremenjen, če ženska domov nosi več denarja kot on. Maneken in osebni trener Iztok Hodnik je vesoljni Sloveniji zaupal, kako se moški počuti, ko naleti na bivšo. Komedijant Ranko Babič pa je končno razodel, kako pogosto moški fantazirajo med seksom ... Da, na vsa ta vprašanja ti jutrišnji Cosmo ponuja odgovore!