Hočemo tečke

Ne takšne, ki težijo, ampak takšne, ki znajo povedati, kaj mislijo in kaj si želijo.

Na srečo je večkrat dobre volje. (foto: www.shutterstock.com) www.shutterstock.com
10. 3. 2010

Ko gre za hrano, moški zelo hitro ugotovimo, kaj nas pri določeni jedi moti. Okusi so seveda različni. Nekteri imajo radi bolj začinjeno, drugi manj, mogoče komu ugaja, če je tudi malo pekoča. Zagotovo pa nikomur ni všeč hrana brez okusa. Pri ženskah pa potrebujemo nekoliko več časa, da sploh ugotovimo, kaj v ženski daje okus. Vemo samo, da z žensko brez okusa ne moremo dolgo zdržati.

Okus je tvoja osebnost

Mogoče se kakšen moški slepi, da bi bilo najbolje imeti žensko, ki naredi vse tako, kot ji rečeš, ti kuha, lika in pere, se nikoli ne pritožuje in vedno seksa, kadar ji ukažeš. Nikoli nimaš problemov z njo, ne postavlja neprijetnih vprašanj, v vsem se strinja s tabo, v družbi molči, da te ne bi spravila v neroden položaj, skratka, je popolnoma zdresirano žensko bitje.

Ampak taki moški imajo po navadi še kakšno ljubico za popestritev. Komu pa bi bilo zanimivo živeti s križancem med gospodinjskim apratom in domačim ljubljencem? Hočemo žensko, ki ima svojo osebnost in tudi poskrbi, da jo njen moški spozna.

‘Ne vem’ ne sme obstajati

Ne vem je izjava, ki vam vsakič, ko jo izgovorite, vzame malo okusa. Med ubijalce osebnosti sodijo še vseeno mi je, zelo moreče je slišati tudi ne vem, ti se odloči in kakor ti želiš. Ko od vas nekaj želimo, ve pa nam postrežete z enim od zgoraj navedenih odgovorov, se nam zdi, kot da smo ravnokar pojedli pire iz vrečke s preveč vodeno špinačo in staro hrenovko – vse brez okusa, vse brez osebnosti.

Mi pa hočemo vedeti, kaj vas moti, kaj mislite o našem početju, kam si želite iti, kako se počutite, česa ne marate, česa vas je strah, česa se veselite, po čem hrepenite, kaj vam ogreje srce, kaj vas razžalosti, zakaj ste ta trenutek vesele ali žalostne, kaj si želite v prihodnosti, kakšen seks vam je všeč, ste jutranje ali bolj nočne ptice, katero barvo imate najraje, kateri film vam je bil všeč in zakaj. Vsem vprašanjem pa je skupno, da ne vem ni odgovor nanje.

Bodi tečka

S tem ne mislim, da hrepenimo po ženskah, ki težijo brez razloga oz. zato, ker so zakompleksane razvajenke, ki so najbolj srečne, če so nesrečne in je vedno nekaj narobe. Hrepenimo po vašem pristnem in iskrenem odzivu. Hočemo, da imate ustvarjeno mnenje. Želimo, da rečete ne, kadar tako čutite, in ja, kadar to želite reči. če se vaše želje razlikujejo od naših, ne pomeni, da se nam morate podrediti, da bi se izognile prepiru.

Konflikt je super stvar, po katerem je za oba vse samo bolje, pa ne mislim le zaradi seksa, ki temu sledi, ampak zato, ker v sporu lahko oba pokažeta, kakšnega okusa sta. Dokler sta okusa močna, v zvezi ne moreta zaspati, nobeden ne more trpeti zaradi vseh zamolčanih besed in nihče se ne more izgovarjati, da je drugega ranil iz nevednosti.

Bi imel punco, ki se v vsem strinja s teboj?

“Ne bi. Imam punco, ki se ne strinja vedno z mano, in to mi je všeč. Tako ugotovim, da nimam vselej prav.” Jernej, 20, študent

“Ne, ker mislim, da mora imeti svoje mišljenje, svoje vizije in svoj pogled.” Rok, 18, študent

“Gotovo ne, ker ne bi bilo zanimivo. Vedno mislim, da morata biti moški in ženska na isti ravni. Ne predstavljam si, da bi na vse rekla ja.” Simon, 24, študent

“Ne, to je tečno. Tega se naveličaš v enem tednu. Vsekakor mora imeti svoje mnenje in biti feministka.” Tomaž, 20, študent

“Če bi se strinjala z mano, bi bilo v redu, ampak mora imeti tudi svoje mnenje. Prav je, da ima svoje poglede.” Aleš, 20, študent


Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri