Hitro prepoznaj (ne tako očitno) tečko z velikim egom

Evolucija je dala nove podvrste tipčkov, ki se običajno izkažejo za mačka v žaklju. In ker je narava zvita, predvsem pa bi rada šla svojo pot v smislu reprodukcije, teh tečk sprva sploh ne moreš prepoznati ... če ne veš, na kaj moraš biti pozorna.

Rad razlaga da je iPhone najboljši telefon na svetu. (foto: Shutterstock) Shutterstock
15. 3. 2013

IT-genij

Misli, da je drugi Mark Zuckenberg in ti ure in ure razlaga o svojih visokoletečih sanjah, pri tem pa uporablja tako zamotane strokovne termine, da ga ne utegneš več sproti spraševati, kaj pomeni to in ono. Vedeti moraš, da ta fant razen prvih nekaj zmenkov ne bo v resnici nikoli imel časa zate, od računalnika pa se ne bo ločil niti med kosilom. Pa še nekaj je: v resnici je preveč len, da bi si našel pravo delo, kar pomeni, da je nenehno brez denarja in ima po vsej verjetnosti tudi dva cimra – mamo in očeta.

Zeleni gverilec

Ta njegova strast do vsega, kar je organsko, bio, eko, reciklirano, na novo uporabljeno, vegansko, lokalno, biorazgradljivo in podobno te bo navduševala samo toliko časa, dokler se ne bosta zaradi na mizi pozabljene plastenke gazirane pijače s konzervansi sprla na smrt. Ko ti bo očital, da se v službo namesto s kolesom voziš z avtom, ko gre vendar samo za 20 kilometrov, pa ti bo zares odneslo pokrovko. Povabi ga na niti ne eko večerjo in boš videla, kako bo njemu odneslo pokrovko. Še vedno sedi pri mizi ali je že na vratih?

Poštirkan menedžer

Ima denar in videz po najnovejši modi. Veliko mu je do tega, da bi izpadel radodaren, zato v lokalu s pijačo ne časti samo tebe, ampak tudi vse tvoje prijateljice ... in prijatelje. Daje vtis, da je skuliran in nekako zrasel s svojo zafirmano poslovno obleko. Da bi videla, ali je zares tako kul, kot se dela, polij njegovo drago kravato z mareličnim gostim sokom in nato opazuj, kako izgublja kontrolo nad sabo. Najbrž bo med kričanjem nate izdavil tudi ceno kravate (mimogrede, to je originalni Paul Smith!).

Nedonošenček

Vsekakor te je znal osvojiti s svojo simpatičnostjo, smešnimi izjavami, šalami, nagajanjem, bedastimi darilci in dobro voljo, tako da sprva sploh nisi opazila, da se med njimi skriva toliko namernih žaljivk. Ta otročaj misli, da lahko mirno kritizira tvojo obleko, tvoj okus za superge, stil tvojih prijatel­jic, kuho tvoje mame in podobno.

Ko vidi, da te je prizadel, postane še hujši, v stilu: "Hej, saj so mi všeč kmetičke" ali "Tvoj špehek je pa ja seksi." Ne pusti mu, da bi se postavljal nad tabo, sploh ker si še ničesar v življenju ni kupil sam, kot ni še nikoli plačal položnice ... iz svojega žepa.

Pripravila: Alja Maček

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri